Aave'nin Kurucusu Stani Kulechov Twitter'a Geri Döndü

Twitter'a vekil CEO olacağına dair şaka yollu bir tweet atan Aave'nin kurucusu Stani Kulechov'un Twitter hesabı, askıya alınmıştı. Kulechov, hesabını geri aldı.

Aave'nin Kurucusu Stani Kulechov Twitter'a Geri Döndü

Twitter'a vekil CEO olacağına dair şaka yollu bir tweet atan Aave'nin kurucusu Stani Kulechov'un Twitter hesabı askıya alınmıştı. Şakanın ardından böyle bir karar alması dikkat çekti. Hesabı askıya alma kararı, Twitter'ın en sert yaptırımlarından biri olarak biliniyor. Ancak, 15 saat yasaklı duran hesap açıldı.

Aave'nin kurucusu Stani Kulechov'un Twitter Hesabı Açıldı

Twitter, Aave'nin kurucusu Stani Kulechov'un hesabını askıya almıştı. Bu yasaktan kısa süre önce Twitter'a geçici CEO olarak katıldığını söyleyen Kulechov, dikkatleri üzerine çekmişti. Atılan tweet, ciddi mi yoksa şaka mı olduğu konusunda bir kara karışıklığı yarattı. Bundan yaklaşık 15 saat sonra ise Kulechov, Twitter'a geri döndü. Kulechov dönüşünü yine Twitter CEO'luğu şakasıyla duyurdu.

Hafta başında Twitter, Tesla CEO'su Elon Musk tarafından 44 milyon dolara satın alınmıştı. Anlaşma tamamlanana kadar Twitter'ın CEO'luk koltuğunda Parag Agrawal oturmaya devam edecek. Anlaşmanın, hissedar ve düzenleyici onaylara tabi olarak bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Musk, satın alma haberlerinden hemen sonra ifade özgürlüğünü savunmasıyla dikkat çekmişti:

"Özgür konuşma, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır. İfade özgürlüğü ile sadece yasaya uygun olanı kastediyorum. Yasanın çok ötesine geçen sansüre karşıyım"

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.