Windows 7 nihai sürüm adayı tamamlandı

Windows 7 RC'ye ramak kaldığı artık kesinleşti: Güncel gelişmeler ve iddialar burada...

Windows 7 RC tamamlandı!

Windows 7'nin nihai sürüm adayının yapımı tamamlandı; en azından birçok internet sitesi "iyi bilgi edinmiş kaynaklardan" bu haberi duyduğunu iddia ediyor.

Haberlere göre RC, 7100 derleme numarasına sahip olacak ve beta-sürüm (Build 7000) ile karşılaştırıldığında birçok değişiklik getirecek. Nihai sürüm adayının tam derleme uzantısı ise 7100.0.winmain_win7rc.090421-1700; yani 21 Nisan 2009, saat 17:00'de yapımı tamamlanmış. Böylece Microsoft tam anlamıyla yol haritasına uymuş oluyor zira Windows 7 RC Nisanın 4. haftasında tamamlanmış olacaktı.

Orijinal olarak Vista-halefi mayısın başında Microsoft ortaklarına gönderilecekti fakat Fransız sitesi Pinnula.fr'ye göre Windows 7 RC Build 7100 çoktan ilk OEM-ortaklarına gönderildi.

Dolayısıyla Windows 7 RC'nin çıkış tarihi heyecan verici bir pozisyonda asılı kalıyor. Burada her şeyden önce doğru zamanda hazırlıklı olmak gerekiyor. Microsoft bu sebeple hem son kullanıcılara hem de BT-uzmanlarına hitap eden altı video yayımladı ve Windows 7'nin özelliklerini detaylı bir şekilde açıkladı. Videoları seyretmek için Silverlight eklentisini kurmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları