Son kullanıcı gözü ile ZyXEL P-660HN-F1Z

CHIP Online okurlarından Egemen DOĞRUL tarafından gerçekleştirilen tarafsız bir okur incelemesi...

N teknolojisi testte

CHIP Online notu: CHIP Online tarafsız okur incelemeleri programı çerçevesinde hazırlanan bu incelemenin ilginizi çekeceğini düşünüyoruz. Sizler için, sizlerden biri tarafından hazırlanan bu inceleme merak ettiğiniz bir çok sorunun yanıtını veriyor. Sözü fazla uzatmıyor ve sizleri okurumuzun sizin için hazırladığı çalışması ile baş başa bırakıyoruz...

Paketleme ve belgeleme
Paket gayet güzel hazırlanmış. Ürün elimize ulaşıncaya kadar ufak tefek kazaları atlatmaya yeter. Paketi açtığımızda en üstte kullanma kılavuzu, uyum bildiri belgesi, RoHS belgesi ve kolay kurulum CD' si karşımıza çıkıyor. Kutunun sol tarafında güç adaptörü yerleştirilmiş. Belgelerin altında ise modemimiz bulunuyor. Modemin üzeri jelâtinle kaplanmış. Modemin altındaki boş bölmeye ise iki adet anten, splitter, telefon kablosu, Ethernet kablosu ve bir de yapışkanlı etiket yerleştirmişler. Yapışkanlı etiketin üzerine kablosuz ağ adınızı ve güvenlik şifrenizi yazabiliyorsunuz. Genelde bu etiket modemin altına yapıştırılır. Bence temel kurulum için belgeler yeterli.

Malzeme kalitesi ve tasarım
ZyXEL'in diğer ürünlerinde olduğu gibi malzeme kalitesi çok iyi. ZyXEL ürünleri genelde siyah ya da gri renklerdedir. Bu ürünün beyaz renk olması ona farklı bir hava katmış. Boyutları standart düzeyde. Paket içeriğindeki diğer malzemelerin de kalitesi güzel. Özellikle Ethernet kablosu ince ve esnek.

Kurulum ve kullanım
Kolay kurulumda bilgisayarınızın modeme bağlanacağı ağ kartını seçmemizi istiy

Kurulum
Modem kurarken kolay kurulum yazılımlarını kullanmak hiç âdetim değildir. Kullanma kılavuzundan gördüğüm kadarıyla gerçekten kolay. Kolay kurulumda bilgisayarınızın modeme bağlanacağı ağ kartını seçmemizi istiyor. Böylece birden fazla ağ kartına sahip kullanıcılar zorluk çekmeyecektir. Kullanma kılavuzunu beğendim. Tamamı Türkçe ve renkli basılmış. Kılavuzda ürünün bütün özellikleri anlatılmamış ama sizi kablosuz olarak güvenle internete eriştirecek kadar bilgi var. Daha önce kullandığım ürün piyasadaki ilk modemlerden olduğu için bu ürünün kurulumu eski kullandığım ürüne göre çok daha kolay geldi.

Kullanım
Ürünü kullanırken gerçekten memnun kaldım. Benzerleri arasında kablosuz kapsama alanı en geniş ürün diyebilirim. Dergilerde, web sitelerinde vb. yerlerde bu ürün hakkında yazılan bazı yorumları inceledim. Bazı kullanıcılar basit sorunlar yaşamışlar ancak ben hiçbir sorun yaşamadım. WPS dışındaki bütün özelliklerini denedim ve rahatça kullandım. İçerik Filtrelemesi çok pratik tasarlanmış. Bana gönderilen ürünün firmware sürümü 3.70(BJI.3) 12/16/2008 olduğunu gördüm. Resmi sayfasında bu sürümü bulamadım. Zyxel.com da en son 3.70(BJI.0)D0 12/08/2008 sürümü vardı ve bu bendekinden daha eski.

İnceleme sonucu...
Ürünü rahatlıkla herkese tavsiye edebilirim.

Genel olarak üründen memnun kaldım. Tabiî ki de ZyXEL gelmeden önce kullandığım modem yerine ZyXEL' i kullanacağım. ZyXEL' in ellerine sağlık. Profesyonel çözüm olmuş.

Son kullanıcı yorumu
Kullandığım ve sevdiğim ürünlere genelde isim takarım. Buna da "Beyaz Tavşan" ismini verdim. Hem renk hem de tip olarak tavşana benziyor. Bir tavşan kadar hızlı ve çevik.

Ne internet bağlantım, ne de kablosuz ağ bağlantım bir an bile olsun kopmadı. İş yerinizi yada evinizi kablolardan kurtaracak en iyi çözümlerden birisi. Soğuması için açılan ızgaralar ve delikler yeterli olmuş ki ürün aşırı ısınmıyor.

Kapsama alanı gerçekten çok geniş. Komşu binalardan dahi çok rahat bağlantı kurulabiliyor.

Ürünü rahatlıkla herkese tavsiye edebilirim.

Artılar
Geniş Kablosuz Kapsama Alanı
300 Mbps Kablosuz Bağlantı Hızı
Kolay ve Hızlı Web Arayüzü

Eksiler
Okurumuz eksi özellik belirtmemiştir.

Zyxel NWD-271N Kablosuz USB ağ adaptörü
Ürünün malzeme kalitesi güzel

Paketleme ve belgeleme
Paket boyutu bir CD' den biraz büyük. Ürün korumalı şekilde kutunun tam ortasına yerleştirilmiş. Üzerinde kullanma kılavuzu ve sürücü CD' si mevcut. USB uzatma kablosu yeterli uzunlukta. Masaüstü bilgisayarınızda kullanmak isterseniz rahatlıkla masaüstüne çıkabilir. Ürünün USB ucunu koruma kapağı mevcut. Ayrıca plastik taşıma kılıfı da var.

Malzeme kalitesi ve tasarım
Ürünün malzeme kalitesi güzel. Yoğunlu da bunu hissettiriyor. Tasarımı güzel, rengi modem ile uyumlu. Boyutları standart özellikli diğer ürünlere göre biraz büyük. 300Mbit hızı ve geniş kapsama alanını düşününce boyutlar çok da önemli değil. Paketten çıkan uzatma kablosu bildiğimiz şeffaf USB kablosu.

Kurulum ve Kullanım
Türkçe desteği olmasa da kurulumu basit ve kullanma kılavuzu Türkçe.

Kurulum
Kurulum yazılımı ve arayüz ekranında Türkçe desteği yok. Türkçe desteği olmasa da kurulumu basit ve kullanma kılavuzu Türkçe. Kablosuz ağlara bağlantı kurmak için kullanacağınız yazılım da basit tasarlanmış. Eğer kurulumda ve kullanımda zorluk çekerseniz 7/24 destek hattı mevcut.

Kullanım
Ürünün kapsama alanı çok geniş. USB olmasına rağmen beni şaşırttı. Kullandığım kablosuz adaptörlerin bulamadığı bütün ağları buldu. Bağlantı kompası yada benzeri sorunlarla karşılaşmadım.

İnceleme sonucu...
Gerçekten hızını bir kenara bırakın diğer ürünlere göre kapsama alanı mükemmel.

Genel olarak üründen memnun kaldım. Bu ürünü kullanmanın bir anlamı olabilmesi için kablosuz bağlantı kurduğunuz cihazın da 802.11n destekli olması gerekiyor. Yoksa 54 Mbps lik bir cihaz ile iletişim kuruyorsanız bu adaptörü kullanmanızın pek bir anlamı kalmıyor. Doğal olarak ZyXEL P-660HN-F1Z gibi bir kablosuz modeme sahip olmanız gerekiyor. Bu tarz kapaklı ürünlerde kapağın kaybolmasından hoşlanmıyorum. Bence kapak flash belleklerde olduğu gibi arkasına takılabilmeliydi.

Son kullanıcı yorumları
Kapsama alanı beni gerçekten şaşırttı. 300 Mbps hızını bir kenara bırakırsak piyasadaki USB kablosuz adaptörlerden bu kadar performans beklemeyen birisiyim. Bu ürünü kullanana kadar bir USB kablosuz adaptöre bu kadar para verilmez derdim ve 13 dolarlık bir cihaz alırdım. Gerçekten hızını bir kenara bırakın diğer ürünlere göre kapsama alanı mükemmel.

Artılar
Geniş Kablosuz Kapsama Alanı
300 Mbps Kablosuz Bağlantı Hızı
Kolay Kullanım

Eksiler
USB Kapağını Koyacak Yer Yok

Egemen DOĞRUL
CHIP Online Forum Kullanıcısı

Not: Bu yazı bir tarafsız okur incelemesidir. Bu yazıdaki tüm bilgiler kullanıcının kendi fikirleri ve görüşleridir. CHIP Online bu yazının içeriği hakkında hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

"Ürün incelemelerde ben de varım" mı diyorsunuz? CHIP Online tarafsız okur incelemeleri programı hakkında ayrıntılı bilgiyi bu sayfadan alabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları