IE karşıtı cephede asıl bomba şimdi patladı

IE'ye karşı açılan büyük savaşta asıl bomba şimdi patlıyor: Mozilla da cepheye katıldı...

Bir tekme de Firefox'dan!

AB'nin Internet Explorer'a açtığı rekabeti engelleme davası ilk olarak Opera'dan destek bulmuştu. Davayı takip eden uzmanlar ise IE'ın en büyük rakibi olarak görülen Firefox'un sahibi Mozilla'nın bu konuya sessiz kalmasını şaşkınlıkla karşılıyorlardı. Fakat nihayet Mozilla sessizliğini bozdu ve IE'ın en zor davasında, Opera'nın yanında yer almak için kolları sıvadı. Mozilla cephesinden davaya dahil olmak üzere eski CEO ve yeni yönetim kurulu üyesi Mitchell Baker, Brüksel'e doğru yola çıkıyor.

Baker, konuyla ilgili olarak kendi blog'unda suçlamaların doğruluğundan en ufak bir şüphesi olmadığını dile getirdi. Baker; "AB'nin konuyla ilgili tutumlarını hem kişisel olarak, hem de Mozilla adına yakından takip ediyordum" dedi ve ekledi "Soruna etkili bir çözüm bu konuda bir dönüm noktası olabilir, etkisiz bir çözüm ise daha çok zarar verebilir". Mozilla, IE'ın bu olaydan ucuz kurtulmasını engellemek için konuya bizzat dahil olmaya karar vermiş gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları
Yorum yapmak için tıklayınız
Ziyaretçi
Firefox Linux ile her zaman gelmez. Bu tamamen dağıtımı yapan ekibin vereceği karardır. Linux dağıtımlarında sadece firefox da yoktur. İsterseniz tamamen kaldırıp istedğiniz tarayıcıyı kullanabilirsiniz. Ne sistem engel olur ne de başka bir program. Hangisini kullanıyorsanız sistem onu benimser. İleri kullanıcıysanız kendi dağıtımınızı yapabilir veya derleme yaparak istediğiniz tarayıcıyı kuruluma ekleyebilirsiniz. Winfos da ie winfos explorer ın internete açılan kabuğu olarak tümleşik gelir ve tam bir ızdırap çektirir. . IE sorunları ,açıkları sistemi de karman çorman eder. Asla da kaldıramazsınız. Kullanmasanız bile gelen güncellemeler bir şekilde sistem kararlılığını bozar. (Ne kadar kararlı bir sistem olduğu da zaten belli. :) )Eleştiri yaparken lütfen araştırın. temelde aynı olsa da gerçek çok farklı.
Yanıtla
hastek676
"AB'nin Internet Explorer'a açtığı rekabeti engelleme davası ilk olarak Opera'dan destek bulmuştu." Bu cümle bile Firefoxın taklitçi,kopyacıOperayı geriden izlediğinin somut göstergesidir.Ama her ne hikmetseFirefox hep en öndedir.Neden acaba çünkü Firefox ABD kökenli bir yazılım, oysa Opera Avrupa (Norveç)kökenli bir yazılım.Amerikan web sitelerinde Firefoxa 5 yıldız ama iş Operaya geldi mi 4 yıldız.DünyadaABD ye antipati duyduğu iddasında olanların gözde tarayıcısı ne hikmetse Firefox.Bu bir rastlantı mı yoksa ABD nin reklamlardakibaskın gücü ve buna kananların saflığı mı? Aynı site ABD dışı çoğu yazılıma hep 3 ya da 4 yıldız verir.İlgili site şu www.snapfiles.com/inanmazsanız bir bakın.
Yanıtla
Ziyaretçi
tabi bende olsan bende yanında yer alırdım şahsen....
Yanıtla
Ziyaretçi
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış: Saçmalamayın ya.İnternet Explorer kadar dandik birşey yok.Sadece kendişm bir sürü hatasını gördüm.CSS temalarını açamıyor...Hızı rezaletttt...Hiç kullanışlı değil...JavaScriptleri çok çok yavaş açıyor...Kısacası herşeyi dandik.Böyle bir tarayıcıyı kullanalara şaşıyorum.İmza..
Yanıtla
Ziyaretçi
Önceleri ben de IE'nin öyle olduğunu düşünürdüm FireFox kullanmama rağmen. Ama sonradan anladım. Oysaki Apple'ın işletim sistemlerinde Safari, Linux işletim sisteminde Firefox var. Kimse Apple'a ya da Linux'a sataşmıyor.Anlaşılan kıskananlar çatladığı için böyle bir dava açıyor.----------------------------------------------------------------Mesele şu : Linux üreticisi ile mozilla firefox üreticileri farklı.----------------------------------------------------------------------------Hadi ya!!! Ciddi misiniz? Farklıymış. Demek istediğim Firefox, Linux'a varsayılan tarayıcı olarak geliyor.
Yanıtla
Listelemeye Devam Et