"ABD İran'a girdi!" trojan'ı!

Üçüncü Dünya Savaşı'nın başladığından bahseden bir e-posta mı aldınız? Savaş asıl PC'nizde başlıyor!

ABD İran'da! Yerseniz...

3. Dünya Savaşı'nın başladığını spam e-posta ile öğrenmek kulağa pek mantıklı gelmiyor. Fakat hackerlar yeni bir Trojan virüsünü yaymak için böyle bir metod kullanıyorlar.

Son günlerde ortalıkta "Üçüncü Dünya Savaşı Başladı", "20.000 Amerikan Askeri İran'da" ve "Amerikan Ordusu İran Sınırını Geçti" gibi başlıklara sahip spam e-postalar dolaşıyor. E-postaların içindeki linke tıklayan kullanıcılar kendilerini içerisinde nükleer bomba patlaması videosu gibi görünen bir obje ve Amerikan ordusunun İran'a girdiğine dair bir metin olan bir sitede buluyorlar. Videoyu oynatmaya çalıştıklarında da Tibs-UO Trojan virüsüyle karşılaşıyorlar.

Bu hacker'ların virüs yaymak için Batı ile İran arasındaki gerilimi ilk kullanışları değil. 2005 yılında da İran'ın nükleer santral yapmaya devam etme kararı hackerlar tarafından benzer şekilde kullanılmıştı.

Okuyucu Yorumları
Yorum yapmak için tıklayınız
Ziyaretçi
Bence cok meraklılar mesajı okumak için hemen tıklar Uyarınız için teşekkür ederim
Yanıtla
Ziyaretçi
Kaspersky 2009 Internet Security Saqolsun.. Guvenim Tam Daha Bishe Kaçirmadı...
Yanıtla
Ziyaretçi
savaşların maille bildireceğine ancak usa lılar inanır
Yanıtla
Mustafa Akın
Yaratıcı değil. Hackerlar 400 sene önce yaşasa inanılabilirdi ama bu haliyle hangi insan bu devirde email'le savaş çıktığını öğrenir ki?
Yanıtla