9 yıl boyunca bu diziyi bekledik, iki sezonun sonunda iptal edildi

Halo evrenin üzerinde kara bulutlar dolaşmaya devam ediyor. Şimdi de Halo'nun 9 yıl boyunca beklenen dizisi, sadece iki sezonun ardından iptal edildi.

9 yıl boyunca bu diziyi bekledik, iki sezonun sonunda iptal edildi

Uzun bir süre önce, 2013 yılında, Hollywood’un en ünlü isimlerinden Steven Spielberg’in bir canlı aksiyon Halo televizyon dizisi çekimi için Microsoft’la iş birliği yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu işbirliğinin en sonunda meyvesini vermesi yaklaşık on yıl sürdü, ancak dizi yalnızca on yedi bölümün ardından Paramount+ yayın hizmeti tarafından iptal edildi.

İlk sezonu 2022’de, ikincisi ise bu yılın başlarında yayınlandı. Dizi ilk bölümlerinin aldığı yorumlar karışık olsa da, bu kadar büyük bütçeli bir projenin bu sona ulaşmasının üzücü olduğu kesin.

İsmi verilmeyen bir Variety kaynağına göre dizinin yaratıcıları, Master Chief ve Cortana’nın hikayelerini anlatan projeleri için yeni bir yuva aramaya başladı. 343 Industries, “Halo serisinin küresel bir başarıya ulaşmasını sağlayan milyonlarca hayrana gönülden teşekkür ediyoruz ve Halo evrenini gelecekte farklı şekillerde genişletme kararlılığımızı sürdürüyoruz” dedi ve devam etti: “Geniş bilim kurgu evrenimizi dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerle buluşturma konusundaki ortaklıklarından dolayı Amblin ve Paramount’a minnettarız.

Bu iptal, son zamanlarda birkaç önemli darbe alan Halo markasının karşılaştığı en son sorun olarak dikkat çekiyor. Dizinin sona ermesinin yanı sıra, geçtiğimiz yıl Microsoft’ta yaşanan işten çıkarmalar 343 Industries’i de etkiledi. Stüdyonun serinin bir sonraki bölümünü geliştirmeye yeniden başlamak zorunda kaldığı bildirildi ve o zamandan beri oyunlar hakkında yeni bir açıklama yapılmadı.