8 Çekirdekli İşlemcilere AMD İlgisiz

Intel'in 8 çekirdek açıklamasının ardından AMD köşesinde şimdilik hareket yok. 4 çekirdeğe devam!

AMD Yarışta Yok!

Intel'in 4 çekirdekli işlemcilerinin ardından 8 çekirdekli işlemciler konusundaki haberleri AMD tarafından pekde ilgiyle karşılanmazken AMD şimdilik 4 çekirdekli işlemcilere desteğini sürdürme kararı aldı. 2008 / 2009 yılına kadar 4 çekirdekli işlemcilere destek vermeye devam edecek olan AMD şu an için 8 çekirdeği fazla buldu.

Resmen bir yarışa dönüşen işlemci piyasasındaki çekirdek sayısı arttırma çalışmalarında en son haber Intel'den gelmiş ve 8 çekirdekli, Nehalem kod adlı işlemciler ile ilgili projelerinden bahsetmişti. AMD ise kendi tarafında 2008 yılında çıkaracağı yeni 4 çekirdekli işlemcilerden bahsetmiş, ancak 8 çekirdekli işlemciler ile ilgili bir çalışma olmadığını açıklamıştı.

Bu açıklamayla birlikte şunlarda AMD tarafından dillendirildi : "Şu anki çalışmalarla adı geçen programlardan (Photoshop veya Première (CS2 ve CS3), Autodesk 3ds Max) ve oyunlardan (THQ'dan Supreme Commander, Ubisoft'dan GRAW2) alınan performansta belirgin bir artış yok. Bunlar, ki en ağır programlar oluyorlar, 4 çekirdeğe tepki veriyorlar ve 8 çekirdeğe henüz tepki veremiyorlar. Steinberg'in Cubase'i 2 çekirdekten 4 çekirdeğe geçerken 70% performans artışı sağlarken 8 çekirdeğe ilişkin henüz bir performans artışı bildirilmedi" diyen Giuseppe Amato AMD aynı zamanda 8 çekirdeğe kapılarınıda tam olarak kapatmıyor.

Okuyucu Yorumları