5 bedava monitör ayarlama ve test aracı!

Bu 5 bedava online araçla monitörünüzün renklerini ve ölü piksel olup olmadığını kolayca test edin.

Monitörünüzü test edin!

Bilgisayarınızın size sunabileceklerinden tam olarak yararlanmak istiyorsanız ekranınızı ayarlamanız gerekiyor.

Ekran kalibrasyonunu yaparak filmlerin, oyunların ve diğer uygulamaların size sunabileceği gerçek renkleri görebilirsiniz. İşte bu işi kolayca yapmanızı sağlayacak araçlar

Photo Friday

Tanıtacağımız diğer araçlar gibi online olarak, internet tarayıcı üzerinden kullanılan Photo Fridey oldukça kullanışlı. Ekrandaki adımları takip ederek tek tek gerekli ayarlamaları yapıyorsunuz. Size siyahtan beyaza kadar renkler gösteriliyor ve renkleri belirtilen şekilde görene kadar ayarlarla oynuyorsunuz.

Bağlantı: Photo Friday

Screencheck

Screencheck
Daha detaylı ayarlar

Screencheck

Parlaklık ve renk ayarları için yararlanabileceğiniz sitede tepede beyaz-siyah dengesini görüyorsunuz. Alt çubukta ise RGB spektrumunda renkler sergileniyor.

Bağlantı: Screencheck

Daha detaylı ayarlar
Display Calibration

Oldukça kullanışlı olan bu site uzun süredir güncellenmemiş olsa da son derece yararlı.

Üç farklı sayfa üzerinde parlaklık-kontrast, renk derinliği ve ekran çözünürlüğü ayarlarında size örnekler gösteriliyor.

Bağlantı: Display Calibration

Lagom LCD Monitor Test

Lagom LCD Monitor Test
Alışverişe de götürebilirsiniz

Lagom LCD Monitor Test

Bu site üzerinde size sergilenen test görsellerinden yararlanıyorsunuz.

Kontrasttan ekran yenileme hızına kadar geniş ayarlama seçenekleri barındırıyor.İsterseniz bu görselleri bir Flash belleğe atıp LCD monitör alışverişinde de kullanabilirsiniz.

Bağlantı: Lagom LCD Monitor Test

Online Monitor Test

Online Monitor Test
Diğerlerinden çok daha detaylı

Etkileşimli testler sayesinde renklerin düzgün gösterilip gösterilmediğini farklı renk şemaları üzerinde test edebiliyorsunuz.

Ayrıca ekranda iz kalıp kalmadığını, renk haricinde şekillerin düzgün görünüp görünmediğini de ölçebilirsiniz. Homojenlik testi ile de ölü piksel olup olmadığını ya da arkadan ışık sızıp sızmadığını anlayabilirsiniz. Metin keskinliğini bile ölçebilirsiniz.

Bağlantı: Online Monitor Test

Display Color Calibration
Windows 7 altında yer alan Display Color Calibration aracını da unutmayın. Başlat, Kontrol Paneli, Görünüm ve Kişiselleştirme, Ekran altından seçebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları