42 Mbps hızlara ulaşan Gelişmiş HSPA

Sony Ericsson, dünyada ilk defa 42 Mbps hızlara ulaşan, gelişmiş HSPA teknolojisini sunacak.

42 Mbps hız

1-3 Nisan tarihleri arasında Las Vegas'ta gerçekleşecek olan CTIA Wireless 2008'de, dünyada ilk defa 42 Mbps hızlara ulaşan, gelişmiş HSPA teknolojisini sunacak.

Bu gelişmiş hız, ileri düzeyde multimedya servislerine duyulan ilgiyi karşılamak için operatörlere mevcut ağ altyapısını geliştirmekte yardımcı olacak. Bugün, HSPA tüm kıtalarda 80 ülkede ve 185 şebeke üzerinde duyuruldu. 90 tanesi Ericsson tarafından kurulan bu şebekelerde Gelişmiş HSPA'e kolaylıkla geçiş sağlanabiliyor.

Ericsson Radyo Ürün Grubu'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ulf Ewaldsson, konu ile ilgili olarak "42Mbps hızları yakalamak, endüstri için büyük bir dönüm noktası. Bu, HSPA'in öncelikli mobil geniş bant teknolojisi pozisyonunu güçlendiriyor. Tüketiciler bu yüksek hızlar sayesinde daha da zengin bir iletişim deneyimi yaşarken, operatörler de ağ işletim maliyetlerinde etkinlik sağlayabiliyor." şeklinde konuştu.

Erişilen bu hızlar ile Gelişmiş HSPA, Üçüncü Nesil Mobil İletişim (3G) Teknolojisi'nin bugün ulaştığı nokta olan HSPA'den, bir sonraki nesil olan LTE'ye geçişte kabul edilmiş bir teknoloji basamağı. Ericsson'un WCDMA/HSPA radyo erişim ağ çözümleri HSPA evrimi için gelişimsel bir geçit sunuyor. Örneğin Ericsson'un RBS 3000 ailesi baz istasyonları hem HSPA hem de LTE için desteğe sahip. Ericsson'un yakın zamanda duyurduğu yeni nesil baz istasyonu ailesi RBS 6000 serisi, GSM/EDGE, WCDMA/Gelişmiş HSPA ve LTE'yi tek bir pakette destekleyen gelişmiş çoklu standart çözümü sağlıyor.

Ericsson yakın zamanda Kuzey Amerika'daki genel merkezi Plano, TX'de, çok çeşitli cihazların da bulunduğu HSPA tabanlı mobil geniş bant ağına sahip yenilenmiş Experience Center'ını açmıştı.

Bilgi için
Sony Ericsson Türkiye - (212) 4737777

Okuyucu Yorumları