4 çocuğun uçak kazasından sonra nasıl hayatta kaldığı ortaya çıktı: Ölen anneleri söylemiş...

Kolombiya'da Amazon ormanlarına düşen uçaktan sağ kurtulan ve 40 gün sonra canlı olarak bulunan çocukların hayatta kalmalarıyla ilgili çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı... Çocukların anneleri kazadan sonra 4 gün hayatta kalmış. Ölmeden önce ise çocuklara gidip kendilerini kurtarmalarını söylemiş.

4 çocuğun uçak kazasından sonra nasıl hayatta kaldığı ortaya çıktı: Ölen anneleri söylemiş...

1 Mayıs'ta Amazon ormanlarında düşen uçakta pilot ve çocukların annesi Magdalena Mucutuy'un da aralarında bulunduğu 3 yetişkin hayatını kaybetti ve cesetleri uçağın içinde bulundu. 13, 9, 4 yaşlarındaki çocuklar ve şimdi 12 aylık olan bir bebek ise 16 gün sonra ulaşılabilen enkazda yoktu. Canlı olabilecekleri umuduyla arama çalışmaları başladı. Coğrafi koşullar nedeniyle çalışmalar yavaş ilerledi. Kolombiya ordusu, sis ve yoğun bitki örtüsünün görüşü büyük ölçüde kısıtladığı bölgeye köpeklerle birlikte 150 asker gönderdi. Yerli kabilelerden düzinelerce gönüllü de aramaya katıldı. Çocuklar 40 gün sonra mucizevi şekilde sağ olarak kurtarıldı. Çocukların hayatta kalmalarıyla ilgili çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı...

Aramalar sırasında biberon ve bebek bezi bulunması umutları artırmıştı.

Düşen uçak ve ardından Kolombiya ormanından mucizevi bir şekilde kurtarılan dört çocuğun annelerinin uçağın düşmesinin ardından ölmeden önce 4 gün boyunca hayatta kaldığı ortaya çıktı.

Düşen uçağın enkazı 16 gün sonra bulunabilmişti.

YAŞAMAK İÇİN MÜCADELE ETMİŞ

En küçük iki çocuğun babası olan Manual Ranoque, üvey çocuklarından en büyüğü olan 13 yaşındaki Lesly'nin kendisine eşi Magdalena Mucutuy Valencia'nın hayatta kalmak için mücadele ettiğini ama sonunda çocuklarına kendilerini kurtarmalarını söylediğini anlattı.

"GİDİN KENDİNİZİ KURTARIN"

Babanın anlattığına göre anne uçak kazasından sonra 4 gün boyunca hayattaydı. Ranoque'ye göre anne ölmeden önce muhtemelen çocuklara 'buradan gidin' demiş ve hayatta kalmaları için enkaz alanını terk etmelerini istemişti.

YILANLAR, HAYVANLAR, SİVRİSİNEKLER...

Aile yakınlarından Fidencio Valencia ise çocukların konuşmaya başladığını ve onlardan birinin, yılanlar, hayvanlar ve sivrisineklerle dolu bir ormanlık alanda kendilerini korumak için ağaç gövdelerine saklandıklarını söylediğini aktardı. Kurtarma ekipleri, çocukların susuz kaldıklarını, yetersiz beslendiklerini ve böcekler tarafından ısırıldıklarını ancak bunun dışında sağlıklı olduklarını söylemişti.

13, 9 ve 4 yaş 11 aylık çocukların en az iki hafta hastanede kalmaları bekleniyor, ancak bazıları şimdiden konuşuyor.

MANYOK UNU İLE BESLENMİŞLER

Yetkililer ve aile üyeleri, çocukların manyok unu (cassava flour) ve tohumları yiyerek hayatta kaldıklarını ve yağmur ormanlarının meyvelerine aşina olmanın da hayatta kalmalarının anahtarı olduğunu söyledi. Çocuklar, Huitoto Yerli grubunun üyeleri.