3DS istenileni veremedi mi?

Oyun devi müşterilerinden önce özür diledi, sonra müjdeyi verdi... İşte o dev ve yaşananlar...

Oyun devinden özür ve müjde!

Nintendo'nun son bombası olan portatif oyun cihazı Nintento 3DS, üç boyutlu görüntü kalitesini herhangi bir gözlük kullanmadan kullanıcıya sağlayabiliyor. Nitekim cihazın fiyatı, böyle bir oyun konsolu almak isteyenlerin iki kere düşünmesine sebep oluyordu.

Durumun farkına varan Nintendo, teknoloji pazarında sıkça görülen fiyat düşürme politikasına geçtiğimiz hafta itibariyle başlamış bulunuyor. Piyasaya ilk çıktığında 249,99'lık etiket fiyatına sahip olan cihaz, 12 Ağustostan itibaren, 169,99 dolardan satılacak.

Pek tabi bu indirim en çok cihazı çıkar çıkmaz alan kullanıcıları etkilemiş durumda. Nintendo ise piyasaya çıkalı çok uzun bir süre geçmemesine rağmen böyle büyük bir indirim yaptığı için, "sadık" kullanıcı kesiminden çok büyük tepki almaktan korkuyor. Nintendo'nun CEO'su Satoru Iwata ise çoktan müşterilerinden özür diledi bile. Iwata'nın firma blog'unda yazdığı bazı satırlarsa Giant Bomb isimli oyun sitesi tarafından şöyle çevrildi; "Nintendo 3DS'i çıktığı ilk zamanlarda satın alanlarınız, aslında bizim en çok yanımızda olan müşterilerimizdir. Siz bizi hep desteklediniz ve çabuk gelen bu büyük indirim karşısında kızgın ve ihanete uğramış hissediyor olabilirsiniz. Bu duygularınızı bastırmak için yapabileceğimiz herhangi bir şey olmadığının da farkındayız. Unutmamakta fayda var ki birçok oyun konsolu, daha çok kullanıcıya ulaşabilmek için fiyatlarını kısa sürede düşürmüştür."

Parayı geri alamazsınız ama...

Parayı geri alamazsınız ama...

Bu açıklamanın ardından gelen haberse, sanıyoruz bütün 3DS kullanıcılarını sevindirdi. Iwata belki yaptığımızı düzeltmemiz çok zor dedi ama öyle görünüyor ki Nintendo denemeye kararlı. 3DS konsolunu 12 Ağustos'tan önce satın alıp, 3DS eShop'a üyeliğini aktive eden kullanıcılar, tam tamına 20 tane bedava oyun indirme hakkı kazanacaklar. Bu oyunlardan 10 tanesini NES'in Super Mario Bors. ve The Legend of Zelda gibi oyunları oluşturacakken, diğer 10 oyunu da Game Boy Advance'in Super Mario Advance 3 ve Wario gibi efsanevi oyunları oluşacak.

Nintendo yine çok büyük bir adım attı ama bakalım bu adım 3DS'in yavaş giden satış rakamlarını etkileyebilecek mi? 3DS, dünya çapında sadece 710,000 ünite satabildiği gibi, Kuzey Amerika'daysa sadece 110,000 ünite sattı.

Okuyucu Yorumları