3D teknolojisinde "mercekten göze" konsepti

Haziran ayında Türkiye'de 3D televizyonlarda yeni bir dalga gelecek. Bilin bakalım kim getirecek?

3D Televizyonlar geliyor!

3D dünyasındaki iddiasını "mercekten göze" şeklinde tanımlayan, 3D platformunun öncülerinden Sony, yarattığı 3D dünyası, BRAVIA Internet TV'nin getirdiği ayrıcalıklar ve Ev Sinema Sistemleri ile ilgili en güncel bilgileri Ses, Görüntü ve TV teknik sistemleri alanında uzman Sony Avrupa Teknik Pazarlama Kıdemli Yöneticileri Guido Huebner ve Tim Page'in Türkiye ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen toplantıda paylaştı. Sony Eurasia A.Ş. Teknik Pazarlama Müdürü Mete Emiroğlu'nun ev sahipliğini yaptığı toplantıda, Sony'nin, Avrupa LCD TV ve ev eğlence pazarına dinamizm katacak olan 1080p Full HD 3D BRAVIA® TV'lerini, Haziran ayı itibariyle Türk tüketicisi ile buluşturacağı açıklandı.

Yeni BRAVIA® TV'lerin, Full HD 3D ile yarattığı mükemmel görüntü kalitesine ek olarak, sinema ekranının güzelliğini ve detaylarını da doğrudan oturma odalarına getirdiğini belirten Sony Eurasia A.Ş. Teknik Pazarlama Müdürü Mete Emiroğlu, "Yeni Sony BRAVIA 3D TV'lerin sahip olduğu Image Blur Reduction (görüntü bulanıklığını azaltma) ve Advanced Motionflow 200 Hz PRO teknolojisi sayesinde son derece düzgün, gerçekçi ve akıcı hareketli görüntüler elde ediliyor. Üstelik bu mükemmelliği, klasik 50 Hz'lik TV'lerden dört kat daha fazla performansla sağlıyor. TV'deki görüntülere gerçek sinema görüntüsü hissi vermek için ise yine Sony'ye ait olan yenilikçi LED arka aydınlatma teknolojisini kullanıyor" dedi.

Blu-ray ve internet dünyasında çarpıcı gelişmeler

Blu-ray ve internet dünyasında çarpıcı gelişmeler

Yazılımı güncellenen Blu-ray Player'lar da, Blu-ray 3D Disc filmlerini 3D TV'lerde oynatmaya hazır hale getirilecek. İnanılmaz bir Full HD deneyiminin üzerine inşa edilen Blu-ray eğlencesi Sony ile tamamıyla başka bir boyuta taşınıyor. Sayısı giderek artan 3D teknolojisi ile üretilmiş film hatta konserlerin tadı, bir Sony BRAVIA 3D televizyon ve Sony 3D Blu-ray Disc Player ile çıkıyor. Bu deneyim, izleyiciye kendini, adeta oturma odasında 3D aksiyonu ve heyecanının tam içinde hissettiriyor.

İnternet hizmetleri dünyasını evinize getirin
Yenilikçi teknolojileriyle yeni Sony BRAVIA® TV 2010 serisi, şimdiye kadarki TV izleme kavramını değiştiriyor. İnanılmaz bir Full HD görüntü deneyimi yaşatırken, sahiplerini İnternet'e ve uçsuz bucaksız online bir eğlence dünyasına bağlıyor, sinematik görüntü güzelliğinin keyfini sunuyor. Sony Blu-ray Disc Player'lar da eşsiz bir Full HD 3D deneyiminin kapılarını açmanın yanı sıra sahiplerine online eğlence dünyasına kolay erişim imkanı da tanımasıyla çok ayrıcalıklı. BRAVIA Internet TV, kullanıcının internetten yayın hizmetlerine erişimini kolaylaştırıyor. S470'e bir Sony USB WLAN adaptörü ekleyerek internete kablosuz bağlanılabiliyor. Bu sayede herhangi bir PC bağlantısına ihtiyaç duymadan Dailymotion™ gibi sitelerden doğrudan tam ekran video akışı sağlanabiliyor. Hem de BRAVIA TV'nin eşsiz ekran boyutunda. BRAVIA İnternet Araçları ile TV'ye çevrimiçi uygulamalar da yüklenip, Twitter™, Flickr™, Facebook™ ve diğer pek çok sevilen sosyal medya ağları rahatlıkla takip edilebiliyor.

3D platformuna geçecek diğer donanımlar

3D platformuna geçecek diğer donanımlar

Sony, BRAVIA® TV'ler ve ev sinema ekipmanları ile muhteşem 3 boyutlu deneyimler sunmanın yanı sıra sahip olduğu tüm ürünlere de bu teknolojiyi taşıyor. Örneğin, 2010'da yıl boyunca, 3D uyumlu Sony VAIO kişisel bilgisayarların ve 3D uyumlu dijital fotoğraf makinelerinin de tanıtılması planlanıyor.

Ayrıca, bütün PlayStation®3 birimleri, 2010 yazında çıkması planlanan bir firmware güncellemesi yoluyla 3D stereoskopik oyunları oynamaya hazır hale geliyor. Blu-ray Disc'lerdeki 3D içeriğin kullanımı, daha ileri bir firmware güncellemesi ile PlayStation®3'ün yükseltilmesi ile mümkün oluyor.

Okuyucu Yorumları