3 boyutlu teknolojilerin önemli isimlerinden Dassault Systèmes (DS) uzun zamandır, öğrenciler ve eğitmenler için oluşturduğu 3DS Akademi ile 3 boyutlu teknoloji ve çözümlerini eğitim sistemine uyguluyor. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimine yönelik yenilikçi çözümler üreten Dassault Systèmes'in odağında ise mühendislik fakülteleri var. Özellikle geleceğin mühendislerini yetiştirmek için kullanılan PLM Akademi çözümleri bugün, Amerika'dan Avrupa'ya ve Ortadoğu'ya kadar uzanan geniş coğrafyada ve birbirinden farklı üniversitelerde milyonlarca öğrenciyi, 3 boyutlu bir ortamda buluşturuyor.
ODTÜ ve İTÜ'de kullanılıyor
Türkiye'de ODTU ve İTÜ'nün de içinde yer aldığı 3DS Akademi topluluğuyla ilgili olarak konuşan Küresel Eğitim ve PLM Akademi Direktörü Xavier Fouger, bu sistemin Türkiye'deki bir öğrencinin Torino ya da Hindistan'daki bir akademisyenle, 3 boyutlu bir ortamda işbirliği oluşturabilmesini mümkün kıldığını açıklıyor.
Dassault Systèmes'in başta CATIA olmak üzere tüm çözümlerinin eğitim sisteminin farklı seviyelerinde mucizeler yarattığının altını çizen Fouger, "3DS Akademi tarafından oluşturulan DS Kampüs, geleceğin mühendis ve teknisyenlerini yetiştirmekte büyük ve yenilikçi bir adım. Bu küresel sanal kampus, diğer hizmetlerinin yanı sıra akademisyen ve öğrencilere PLM yazılım becerilerini artırmak konusunda da yardımcı oluyor. Ücretsiz online video eğitim materyallerinin yer aldığı bu oluşum, aynı zamanda öğrenciler için sponsorlar, tartışma forumları, projeler ve uluslararası işbirlikleri sağlıyor" diyor.
PLM ve 3D teknolojilerinin yüksek bir hızda ilerlediğini söyleyen Fouger, "DS Kampüs gibi oluşumlar sayesinde, dünyanın hangi ülkesinde olursanız olun, bu değişimlere ayak uydurmanız mümkün oluyor. 3DS Akademi, öğrencilere ve akademisyenlere uluslararası paylaşım ve değişim platformu sağlayarak, farklı ülkelerden eğitim kurumlarının 3 boyutlu bir ortamda işbirlikleri oluşturmalarına fırsat sağlıyor" diye konuşuyor
Basın bülteninden derlenmiştir.