3 yıldır piyasada olan Wii ne kadar sattı?

Nintendo Wii'nin "Dünya'nın en hızlı satan konsolu" olduğu açıklandı. İşte 3 yılın müthiş rakamları.

Biri onu durdursun!

Geçtiğimiz Çarşamba günü Wii satışlarıyla ilgili kamuoyuna bilgi veren Nintendo'nun yöneticisi Satoru Iwata, satışların beklendiğinden çok daha iyi bir rakama ulaştığını duyurdu.

Buna göre satışa sunulduğu 2006 yılından bu yana 50 milyonluk satış hacmine ulaşan Nintendo Wii, bu satış rakamıyla dünyanın en hızlı satan oyun konsolu olma unvanını da elde etmiş oldu. Microsoft'un Xbox ve Sony'nin popüler PlayStation oyun konsollarıyla sıkı bir rekabet içinde olan Nintendo Wii'nin bu satış başarısıyla ilgili kamuoyuna demeç veren Iwata, bu konuda şu sözleri kaydetti: "Aslında Nintendo DS ve Wii sistemlerinin satışa sunulmasından önce hemen hiç kimse Wii ürünlerinin bu satış hacmini yakalayabileceğini öngörmüyordu. Diğer bir deyişle, Nintendo Wii'lerin 3 yıl içerisinde yakaladığı bu satış rakamı, aslında bizim beklentilerimizin çok üzerinde gerçekleşti. Wii'lerin satışının artmasının bir numaralı faktörü tahmin edebileceğiniz gibi konsol oyun pazarının her geçen gün biraz daha genişlemesi ve kullanıcıların bu oyunları oynamak için oldukça istekli olması."

Nitendo'yu korkutan gizli rakip

Nitendo'yu korkutan gizli rakip

Xbox 360 ve PlayStation 3'ün satış hacmini açık ara geride bırakmayı başaran ve 3 yıl içerisinde 50 milyondan fazla satmayı başaran Nintendo Wii dışında şirketten yapılan bir diğer açıklamaya göre, geçen yılın Kasım ayında Japonya'da satışa sunulan şirketin yeni oyun konsolu DSi'nin satış rakamı neredeyse 2 milyonu bulmuş durumda. DSi'nin 3 Nisan'da Avrupa, 5 Nisan'da ise ABD pazarına sunulacağı sanılıyor.

Bunun yanı sıra NPD'nin verilerine göre Sony PlayStation Portable(PSP) ile mücadele veren Nintendo DS, sadece Şubat ayında 588.000 adet satmayı başarırken, Sony PSP'nin satış rakamı ise 199.000'de kaldı.

Ancak Nintendo, bu başarısını bir yandan kutlarken, diğer yandan da nefesini her geçen gün ensesinde daha fazla hissettiği Apple'ı da yakından takip etmeyi ihmal etmiyor; zira App Store'da sayısı gittikçe artan iPhone ve iPod oyunları, yazılım geliştiricileri tarafından kolayca hazırlanabiliyor ve her yeni gün, onlarca yeni oyun App Store'daki yerini alıyor.

Okuyucu Yorumları