3 yıl önce sözü verilen özel GTA: San Andreas sürümü yalan oldu

Metaverse, sanal dünyalar, VR gözlükleri gazıyla 2021'de Facebook ve Rockstar Games tarafından duyurulan GTA: San Andreas VR sürümünü bekliyorsanız çok umutlanmayın, haberler iyi değil.

3 yıl önce sözü verilen özel GTA: San Andreas sürümü yalan oldu

Meta, bir YouTube videosuna yaptığı yorumda, Grand Theft Auto: San Andreas'ın yaklaşık üç yıl önce duyurulan Quest versiyonunun “süresiz olarak beklemede” olduğunu doğruladı.

Meta Quest VR hesabı, Skydance'in Behemoth videosu için yapılan bir yoruma yanıt olarak “İkimiz de diğer projelere odaklanırken GTA: San Andreas süresiz olarak beklemede, gelecekte Rockstar'daki dostlarımızla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz" dedi. Diğer bir deyine, Grand Theft Auto: San Andreas'ın VR versiyonu yalan olmuş durumda.

Meta, oyunu Ekim 2021'de Connect konferansının bir parçası olarak duyurmuştu. O dönemde, VR sistemlerine ve Metaverse'e büyük bir ilgi vardı. Ancak bu hype çok uzun sürmedi.

Önce gazı verdiler ama sonuç yok

Meta bir blog yazısında “Oyun dünyasının en ikonik açık dünyalarından birini deneyimlerken Los Santos, San Fierro ve Las Venturas'a yeni bir bakış açısı getirin. Bu, yapım aşaması uzun yıllar süren bir proje ve size daha fazlasını göstermek için sabırsızlanıyoruz" diyordu. O sırada Meta ve Rockstar Games, San Andreas'ın bu VR versiyonuna ilişkin herhangi bir görüntü veya ekran görüntüsü paylaşmamıştı. Şimdi, öyle görünüyor ki bunu hiç göremeyebiliriz.

Oyun dünyasında her duyduğunuza hemen inanmamanız gerektiğini gösteren güzel bir örnek olarak bu hadise de kayıtlara geçmiş oldu.