25 klasik yazılım için modern alternatifler

Eskiden bilgisayarlarımızdan eksik olmayan 25 yazılımı ve yeni alternatiflerini masaya yatırdık...

25 klasik, 25 alternatif!

Yazılım piyasası çok dinamik. Eskiden bilgisayarımızın olmazsa olmazları arasında yer alan bütün klasik yazılımlar modaya uydular. CHIP Online, uzun zamandır kullandığımız bu klasik yazılımları ve yeni alternatiflerini bir araya getirdi.

"Mmm Mmm Mmm" veya "Final Countdown" gibi şarkılar bir zamanların kuşkusuz en hit parçaları arasında yer alıyordu fakat yapımcıları bu başarıyı sürdüremediler. Birçok programda da benzer bir durum söz konusu: Download listelerinde bir zamanlar üst sıraları bırakmayan bu yazılımlar artık rakipleri karşısında pek şanslı değiller.

Her işi yapanlar düşüşte

Eskiden herhangi bir veri yazmak istediğimizde herkesin ortak bir görüşü vardı: Nero. Fakat zamanla genişleyen ve diğer özellikleri de bünyesine katan Nero, artık eskisi kadar tercih edilmiyor. Eğer bir CD veya DVD yazmak istiyorsanız Nero yerine çok daha hafif ve ücretsiz bir yazılım indiriyorsunuz ve zahmetsizce amacınıza ulaşabiliyorsunuz.

Ücretsiz yazılımların zevki

Ücretsiz yazılımların zevki

Anahtar kelime Freeware: ücretsiz yazılımlar geçekten çok başarılılar ve ücretli rakiplerine karşın çok iyi birer alternatif oldukları su götürmez bir gerçek. Yaratıcı e-posta istemcisi The Bat'e karşın Thunderbird ve onlarca dolar fiyatıyla tek işi sıkıştırma olan WinZip'e karşın 7-Zip kesinlikle göz önünde bulunması gereken alternatifler.

Farklı sayfalar, farklı araçlar

CHIP Online zamanın 25 hit yazılımını bir araya topladı ve günümüzdeki alternatiflerini belirledi. Sadece daha iyi tarayıcılar değil, güvenlik araçları ve ne basit download araçları da listemizde yerini aldı. Bazı eksi yazılımların yerini ise servislerin aldığını görüyoruz. Tv yazılımını MoreTV yerine örneğin artık bu hizmeti Zattoo ile P2P yöntemi kullanarak alabiliyorsunuz. Yine bazı şarkıları indirmek yerine doğrudan YouTube'dan riplemek de mümkün.

Okuyucu Yorumları