2022 yılının ilk iptal şoku, bu yıl fiziksel katılımla gerçekleşmesi beklenen E3’ten geldi

Bu yıl nihayet fiziksel katılımla gerçekleşmesi beklenen ve oyun severlerin iple çektiği E3 2022 oyun fuarı, sürpriz bir kararla tamamen iptal edildi. İptal kararının arkasındaki neden ise henüz net olarak belli değil.

2022’nin ilk iptal şoku

2020'de Eğlence Yazılımları Derneği (ESA), COVID-19 salgını nedeniyle E3 oyun fuarını tamamen iptal etmişti. 2021'de ise etkinlik, çevrimiçi olarak düzenlendi. Şimdi herkes fiziksel katılımla gerçekleşecek bir E3 beklerken, ESA etkinliğin 2022’de düzenlenmeyeceğini açıklayarak tüm oyun severleri üzdü.

ESA, bu yıl dijital bir E3 düzenleneyi de planlamıyor. IGN ile konuşan organizasyona yakın kaynaklara göre, ani iptalin neden gerçekleştiğine dair ayrıntılar pek belli değil. Ama bir etkinlik planlayıcısı "2023'te daha büyük bir geri dönüş için yeniden toparlanmak istediklerini" söylüyor.

Neyse ki 2022 yazı oyuncular için çok da boş geçmeyecek. Örneğin Microsoft, her yıl olduğu gibi bu yıl da yakında çıkacak Xbox ve Bethesda oyunlarını sergilemek için büyük bir festival düzenleyecek. Aynısını Nintendo ve Ubisoft'tan da bekleyebiliriz. E3'ün iptal edildiğine dair haberlerle aynı anda, The Game Awards'dan Geoff Keighley de, yeni bir Summer Game Fest'i duyurarak oyuncuları heyecanlandırdı.