2013'ten beri bir ilk: Zirve el değiştirdi, Youtube'da en çok abonesi olan isim artık o...

Youtube'da en çok aboneye sahip olan Youtuber ünvanı el değiştirdi. MrBeast, PewDiePie'nin 'en çok aboneye sahip YouTuber' saltanatını sona erdirdi. Bu neredeyse 10 yıldır zirvede ilk değişiklik.

2013'ten beri bir ilk: Zirve el değiştirdi, Youtube'da en çok abonesi olan isim artık o...

Gerçek adı Felix Kjellberg olan İsveçli içerik üreticisi PewDiePie Ağustos 2013'te en çok aboneye sahip Youtuber ünvanını ele geçirmişti. 2019 yılında 100 milyon aboneye ulaşan ilk kişi oldu. Ancak artık zirvede yeni bir isim var.

Gerçek adı Jimmy Donaldson olan MrBeast bu ay 112 milyonuncu abonesini kazandı ve zirveye oturdu. YouTube kesin rakamları göstermese de PewDiePie'nin 111 milyon abonesi sayısının üzerine çıkmış oldu.

MrBeast'in PewDiePie'dan bir milyon daha fazla abonesi varmış gibi görünse de aradaki fark binlerle ölçülebilecek kadar yakın da olabilir.

MrBeast, büyük nakit çekilişleri ve ödüllerin yanı sıra hayır işleri içeren videolarıyla tanınıyor.

BBC'nin aktardığına göre o ve YouTuber arkadaşı Mark Rober, dünya çapında 20 milyon ağaç dikmek için 24 milyon dolardan fazla para toplayan ve çevre sorunlarına odaklanan TeamSeas ve TeamTrees'i organize etti. Ve PewDiePie, TeamTrees projesine yaklaşık 70.000 $ bağışta bulundu.

ÇEKİCİ İÇERİK KONUSUNDA USTALAŞTI

Videoları platformda milyonlarca kez izlenen İngiliz YouTuber Steven Bridges, MrBeast'in çekici içerik yapma konusunda "ustalaştığını" söyledi.

Bridges, "Eğlenceli bir video yapmak bir şeydir, ancak bir videonun her bir saniyesinin izleyicinin ilgisini çekmesini sağlamak çok zordur" diyor ve Mr Beast'in bunu başardığını söylüyor.

Bridges, "MrBeast'in birinci sırayı almasına şaşıran hiçbir YouTuber olduğunu sanmıyorum" diyor.

PewDiePie daha önce MrBeast'in onu "kesinlikle" geçeceğini düşündüğünü söylemişti. Ağustos 2022'den bir videoda "Bitmesi için sabırsızlanıyorum" diye şaka yaptı ve "Kesinlikle hak ediyor. Umarım yapar" dedi.

EN BÜYÜK ABONE SAYISI T-SERİES'TE

MrBeast, YouTube'da en çok abonesi olan bireysel kullanıcı haline gelse de, en büyük YouTube kanalı onunki değil. Hintli bir müzik video yayıncılık şirketi olan T-Series, 200 milyondan fazla abonesiyle bu kategoride başı çekiyor.