Geliştiriciler şu sıralar Android ve iOS gibi platformlara mobil uygulama üretmek üzere ter dökseler de, web henüz bir yere gitmiş değil. İnternet siteleri ve hizmetleri, son 1 yılda büyük bir yenilik yapmamış olsalar da hayatımızın önemli bir parçası olmayı sürdürüyorlar. İşte 2013'te açılan, kayda değer olduğunu düşündüğümüz 15 harika web hizmeti.
Postach.io, Evernote hesabınızı bir blog platformuna dönüştürüyor. Oldukça güçlü bir araç olan Postach.io, gönderilerinize YouTube videoları, tweet'ler, Instagram fotoğrafları ve fazlasını da eklemenize izin veriyor.
Nextly, size RSS'i unutturmayı amaçlıyor. Facebook, Twitter, Reddit ve diğer haber kaynaklarıyla bağlanan hizmet, başlıkları toplayarak TV kanallarına benzer bir deneyimi web tarayıcınıza taşıyor.
Bu basit araç sayesinde çok fazla yeteneğe sahip olmadan güzel tasarımlar oluşturmanız mümkün. Düzenler, metin etiketleri, arka planlar ve diğer şablonlar, istediğiniz tasarımı ortaya çıkarmanızda size yardımcı olacak.
Pop-up Archive, Smithsonian X 3D, TorSearch
Gazetecilere yönelik bir hizmet olan Pop-up Archive, ses kayıtlarınıza otomatik olarak tarih ekliyor ve onların aranıp bulunmasını kolaylaştırıyor.
Smithsonian Institute'un ilginç bir çalışması olan Smithsonian X 3D, çeşitli nesnelerin 3 boyutlu halini, son derece detaylı bir biçimde oluşturmayı amaçlıyor.
Trafiği açık bağlantılar üzerinden yönlendirerek "anonim" olmanıza izin veren Tor ağına Google ve Bing gibi arama motorları üzerinden erişilemiyor.
Basit ancak kullanışlı bir web tarayıcısı olan Phraseum, günlük web gezintinizi bir dil öğrenme dersine dönüştürüyor. Gezintiniz sırasında rastladığınız cümleleri kaydedebiliyor, etiketleyebiliyor, daha sonradan onlara geri dönüp tekrar bakabiliyor, böylece yeni bir dili yavaş ama kararlı bir biçimde öğrenebiliyorsunuz.
Belirli konular hakkında size listeler hazırlayan Culturalist, aslında liste tabanlı bir sosyal ağ ve sizi belirli konular için arkadaşlarınızı davet etmeye teşvik ediyor.
iversity, Sketchfab, NextStories ve diğerleri
iversity, fizikten mimariye, ekonomiden mühendisliğe 24 ücretsiz çevrimiçi kurs sunuyor.
Sketchfab ile 3D modellerinizi karşıya yükleyip, onları web'de herhangi bir yerde gösterebiliyorsunuz. Bu iş için HTML5 kullanıldığından herhangi bir eklenti yüklemeye gerek kalmıyor, kolay bir arayüz üzerinden 3 boyutlu nesneyi döndürebiliyor, ona yakınlaşıp uzaklaşabiliyorsunuz.
StumbleUpon için kullanımı kolay bir alternatif olan NextStories'i kullanabilmek için bir hesaba ihtiyacınız yok. Şu an okuduklarınızı temel alan hizmet, bir sonraki okuyacaklarınızı buna göre tahmin ediyor.
Forecast.io, hava durumu öğrenmeyi animasyonlu dünyasıyla iyi, hoş bir deneyim haline getirmeyi amaçlıyor.
Çevrimiçi video konferansı düzenlemek istiyorsunuz, ancak karşınızdaki kişiler Skype veya Google Hangouts kullanmıyorlar. Bu durumda Meetings.io'ya tıklayıp bir oda açmanız ve herkese davetiye göndermeniz yeterli. Kaydolmanıza gerek yok.
Enthuse.me, LinkedIn'in aksine çalışan arayan işverenlere daha düzenli görünen bir arayüz sunuyor. Enthuse.me, belki de kullanımı en kolay özgeçmiş hazırlama hizmetlerinden bir tanesi ve şüphesiz, rakipleri arasında en iyi görüneni.