2011'de Apple ve Apple tartışmaları!

Apple'ın yeni ürünleri ve tartışmalar Jobs'un ölümüyle gölgelendi. İşte Apple'ın 2011'i böyle geçti!

Apple'ın 2011'i...

Steve Jobs'un Ağustos 2011'de hayatını kaybetmesinin ardından Apple'ın sene içerisinde piyasaya sürdüğü ürünler ve bazı tartışmalar gölgelendi. Ancak Jobs yaşasaydı, muhtemelen bu tür bir durumdan hoşnut kalmayacaktı.

Apple hayranları, yılı hiç çıkmayacak bir ürün için beklemekle geçirdiler. iPhone 4S adında yeni bir iPhone tanıtılsa da, iPhone 5 hayalleri suya düşmüştü. iPhone 4S, iPhone 5'den beklenen yeni tasarım, daha büyük ekran, 4G gibi teknolojileri ve diğer beklenen özellikleri içermiyordu. iPhone 4S, dış görünüş olarak iPhone 4'ün aynısıydı. Ancak içinde popüler hale gelecek olan kişisel yardımcı Siri'ye, geliştirilmiş bir kameraya ve çift çekirdekli işlemciye sahipti.

Bununla birlikte iPhone 5'in çıkmaması, satışları başta pek etkilemedi ve iPhone 4S, ilk birkaç günde 4 milyon satmayı başardı. Yılın başlarında ise Steve Jobs sahneye çıkarak daha ince ve daha hızlı iPad 2'yi tanıtacak kadar sağlıklıydı.

2011'in Apple tartışmaları - II

2011'in Apple tartışmaları - II
Amazon Kindle Fire

Apple'ın RIM ve HP gibi rakipleri, iPad ile rekabet etmekte zor anlar yaşadılar. iPad'in en yakın rakibi, Amazon Kindle Fire'dı. Ancak Kindle Fire, daha ziyade uygun fiyatlı bir alternatifti.

Nisan ortalarında iki araştırmacı tarafından ortaya atılan iPhone'un konum bilgilerini topladığı ve güvensiz bir dosyada sakladığı iddiası, Apple tarafından bir "bug" olarak adlandırıldı. Sorun, bir iOS güncellemesi ile giderilse de incelemeler devam edecekti.

iPhone'la ilgili diğer bir tartışma ise bir Apple çalışanının barda bir iPhone prototipini tekrar kaybetmesiyle meydana geldi. Cihazın Craiglist'te 200 dolara satıldığı söyleniyor, ancak bu kesin bir bilgi değil. Bu durum sonucunda Apple manşetlere çıkmayı başarmıştı.

2011'in Apple tartışmaları - III

2011'in Apple tartışmaları - III
Sorunlarıyla geldi

Bir ay sonra prototipin bir iPhone 4S'e ait olduğu ortaya çıktı, ancak iPhone 4S sorunlarla beraber gelmişti. iOS 5 güncellemesi, pilin çabuk bitmesine yol açıyordu. Apple, buna yönelik bir güncelleme yayınlasa da, sorunlar giderilemedi.

Bu arada sesli yardımcı Siri, kürtaj kliniklerinin yerini söylemek istemiyordu. Apple ise bunun bir "bug" olduğunu söyledi.

Yılın en tartışmalı olaylarından bir tanesi ise, Apple'ın Samsung'u "iPad'i körü körüne kopyalamakla" suçlaması olmuştu. Apple, Galaxy Tab 10.1'i Almanya'da geçici olarak yasaklatmayı başarmıştı ancak Samsung, cihazı biraz değiştirerek bu yasağı aşmayı başardı.

Okuyucu Yorumları