2010'un en tuhaf iPhone suçları!

iPhone 2010'da anten sorunlarından öte birçok tuhaf olaya da imza attı. İşte 10 garip iPhone vukuatı

En tuhaf iPhone vakaları!

iPhone, 2010'da sadece renk sorunları ve bağlantı aksaklıklarıyla gündeme gelmedi. İsmi hırsızlık, gasp ve hatta cinayetlerde bile anılan iPhone; GPS, Wi-Fi ve video kayıt özellikleri sayesinde birçok suçlunun kaçmasına engel oldu.

Bunun dışında, iPhone hakkında ortaya çıkan bir tartışma ise neredeyse kavgaya dönüşüyordu ve bir haber editörü hapse girmenin eşiğinden dönmüştü. Polis, 2010'da iPhone hayranı bir organize suç grubunu tutuklamış ve ayrıca iki kişinin suçlu olduğu iPhone sayesinde ortaya çıkmıştı.

İşte 2010'da iPhone'un adının geçtiği 10 en garip suç:

Yaşlı yumruk: 68 yaşındaki Rusell Miller, uçuş sırasında yan koltuğunda oturan gencin koluna bir yumruk atmıştı. Sebebi ise 15 yaşındaki gencin uçağın iniş hazırlığı sırasında iPhone'unu kapatmamasıydı.

Helikopter, webcam ve bıçak dövüşü!

Helikopter, webcam ve bıçak dövüşü!
Gökten gelen tehlikeyi hiç düşünmemişti

Helikopter'e dikkat: 16 yaşındaki hırsız, Melbourne bölgesi hastanesindeki bir kadının iPhone'unu çalmış ve bisikletle kaçmıştı. Ancak şanssız hırsız, yakınlarında bir polis helikopteri olduğunu bilmiyordu. Hırsızı takip etmek için iPhone'un GPS sinyallerini kullanan polis onu kısa sürede yakalamayı başardı.

Webcam'e yakalandı: Bir Denver sakini, evindeki web kamerasını iPhone'uyla izlerken bir hırsızın evinde dolaştığını farketti. Soyadı açıklanmayan Claire, iCam adında bir uygulamayı köpeğini izlemek için kullanıyordu. Hırsız birkaç yüz dolarlık elektronik eşyayı alarak kaçmıştı ancak 9News'un akşam haberlerinde yüzü açığa çıkan hırsız, ertesi gün yakalandı.

iPhone'la bıçak dövüşü: 20 yaşındaki Jerome Taylor, yüzüne bir maske geçirdikten sonra cebinden çıkardığı küçük bir tabanca gibi görünen şeyle bir restorana girdi ve çalışanlardan kendisine para vermelerini talep etti. Ancak bıçaklı aşçılardan gözü korkan Taylor, bir anda değişti ve sadece şaka yaptığını, bu paraya çocuklarının ihtiyacı olduğunu söyledi. Taylor, polis olay yerine gelmeden kaçmayı başarsa da yakalanması fazla sürmedi.

Askeri GPS, düşen iPhone, buluşma ve nakavt!

Askeri GPS, düşen iPhone, buluşma ve nakavt!
Eski kız arkadaşını dövdü, peki iPhone nerde?

Askeri GPS: San Francisco'daki bir hırsız, bisikletle bir kadının yanından geçerken elindeki iPhone'u kaptı! Ancak kadın; polis, acil hizmetler ve askeri hizmetler sunan bir şirketin GPS yazılımını kullanıyordu. Hırsızın polisler tarafından yakalanması ise 10 dakika bile almadı.

iPhone'u düştü: Alabama, Russellville'deki bir evi soymaya girişen Tyler Blake Garrison, iddialara göre iPhone'unu soyduğu evde unuttu! Polis telefonu kullarak Garrison'un izini bulmayı başardı.

iPhone'la buluşma: Tommy Reed, iddialara göre 54 yaşındaki Phoneix sakini Mark G. Woodland'ı bir iPhone uygulaması vasıtasıyla buluştuktan sonra öldürdü. Woodland ve Redd'in kullandıkları sosyal ağ uygulaması sayesinde polisler Reed'in izini bulmayı başardı.

iPhone'la nakavt: Ünlü boksör Floyd Mayweather Jr, eski kız arkadaşını üç çocuğunun önünde dövmekten ve iPhone'unu çalmaktan tutuklanmıştı. Avukatı, Mayweather'ın iPhone çalmadığını savunuyor ancak Harris telefonunu hala kayıp. Mayweather 24 Ocak'ta mahkeme karşısına çıkacak.

Organize iPhone örgütü ve kayıp prototip!

Organize iPhone örgütü ve kayıp prototip!
Gizmodo editörü Jason Chen'in evi iPhone nedeniyle polis tarafından basılmıştı

Organize iPhone örgütü: İngiliz polisi, ağustos ayında SIM kartlarını kullanarak özel telefon hatlarına olağanüstü çağrı masraflarına neden olan bir organize grubu tutuklamıştı. The Telegraph'a göre suçlular, dakikası 15 dolar olan ve genellikle buluşma, kumar ipuçları gibi hizmetler sunan bu hatları ele geçirmişti. Hizmetin masrafları ise kullanıcının faturasına ekleniyordu.

Bu aramaları yapmak için SIM kartlarını denizaşırı ülkelere gönderen suç örgütü, bunun için yaklaşık 1.000 iPhone çalmıştı.

iPhone 4: Polis, Nisan ayında Gizmodo editörü Jason Chen'in evini yayınlanmayan bir iPhone'u nasıl ele geçirdiğine dair kanıt bulmak için basmıştı. Ele geçirilen materyaller sonradan Chen'e iade edildi ve Gizmodo veya Chen'e herhangi bir ceza verilmedi. Bunu yapanın daha sonradan Brian Hogan olduğu ve iPhone 4'ü bir blog'a 5000 dolara sattığı ortaya çıktı.

Okuyucu Yorumları