2010'un en iyi 5 web tarayıcısı icadı!

2010 yılına damga vuran, IE, Firefox, Chrome ve diğerlerinin kaderini değiştiren 5 yenilik burada...

En iyi 5 tarayıcı buluşu!

Son bir kaç senede dört, belki de beş internet tarayıcısı kendini oldukça geliştirdi. Tarayıcıların aralarındaki seçim ise çoğu zaman tartışma konusu haline geldi.

2010 yılı da tarayıcıların gelişimi ve yeni özelliklerin eklenmesi bakımından hayli zengin bir yıl oldu. Bu yazımızda kullanıcıların takdirini kazanan 5 yeni tarayıcıyı özelliğini sizlerle paylaşıyoruz. Bu özellikleri hala denemediyseniz çok şeyi kaçıyorsunuz demektir.

Tab Candy ve Safari 5

Tab Candy ve Safari 5
Tab Candy'nin Firefox 4'le beraber sunulması bekleniyor

1. Tab Candy (Mozilla)

Bu aslında gelecekte kullanılacak bir özellik, ancak ön izleme sürümü Temmuz ayında yayınlanan işlev dikkat çekmeyi başarıyor. Tab Candy, tarayıcınızdaki sayfa fazlalığından sizi kurtarıyor ve sayfa sayısını azaltıyor. Tab Candy sayesinde sayfaları mantıksal gruplara ayırmak ve onlara tek tıklamayla erişmek mümkün.

2. Safari 5

Apple'ın internet tarayıcısının son sürümlerinde bulunan 'Reader' özelliği sayesinde bir makaleyi sayfayı gereksiz ayrıntılardan kurtararak okumanız mümkün. Bu özellik ayrıca tüm makalenin bir sayfada gösterilmesini sağlıyor ve okurken sayfalar arasında dolaşmanıza da gerek bırakmıyor.

Sosyal ağ entegrasyonu ve HTML5'in yükselişi

Sosyal ağ entegrasyonu ve HTML5'in yükselişi
HTML5, eklentilere duyulan ihtiyacı minimuma indirecek

3. Sosyal ağlara özel tarayıcılar

Facebook, Twitter, LinkedIn gibi sosyal ağ sitelerinin yaygınlaşmasıyla bu sitelerin özelliklerini kullanan tarayıcıların ortaya çıkması şaşırtıcı değil.

RockMelt, kaynak kodu Chrome'u temel alan Chromium'un üzerine inşa edilmiş bir tarayıcı ve enterge Facebook özellikleri sayesinde profilinizi web tarayıcınızla birleştiriyor. Flock ise Firefox'un kod tabanını kullanıyor. Flock kullanıcıları, favorilerini 'bulut' üzerinde saklayabiliyor ve arkadaşlarıyla paylaşabiliyor.

4. HTML5'in yükselişi

İnterneti bir süredir kullanıyorsanız, bazı web sitelerinin farklı tarayıcılarda değişik göründüğünü farketmişsinizdir. HTML5 ile bu ortadan kalkıyor ve artık eklentilere gereksinim neredeyse duyulmuyor. Eklentilerden kurtulmak ise tarayıcısınızın daha kararlı çalışması ve kullanımının kolaylaşması anlamına geliyor.

Internet Explorer'ın dönüşü

Internet Explorer'ın dönüşü
Internet Explorer'ın son sürümü önemli gelişmeler kaydediyor

5. Internet Explorer'ın dönüşü

Seneler süren durgunluk döneminden sonra Microsoft, Internet Explorer'ı tekrar canlandırıyor. IE 9 şu an ön izleme sürümü olarak sunuluyor ve IE 8'e göre büyük bir gelişme kaydetmiş gibi görünüyor.

Internet Explorer'ın araç çubuklarıyla dolu karışık ara yüzü, çok daha temiz bir tasarımla yenilenmiş. Bir başka yenilikse, web sitelerini görev çubuğuna sabitleyebilmeniz.

Tarayıcının getirdiği yeniliklerin arasında geliştirilmiş HTML5 desteği, ve daha iyi bir donanım hızlandırması da var.

Okuyucu Yorumları