2010'da meydana gelen 7 güvenlik fiyaskosu!

2010'da yaşanan en kötü 7 güvenlik fiyaskosu meğer Google'ın en çok arananlar listesinde gizliymiş.

7 büyük fiyasko!

Symantec'in sahibi olduğu PC Tools, Google'ın Zeitgeist bir listesine dayanarak 2010 yılında internet güvenliğinde yaşanan en büyük 7 riski bir araya getirdi.

İşte Google'ın Zeitgeist listesini baz alan, 2010'da meydana gelen en kötü 7 güvenlik fiyaskosu:

1. Justin Bieber: 2010'da en çok aranan kişi o oldu. Temmuz ayında düzenlenen hileli bir çevrim içi anketle şarkıcı Kuzey Kore turuna gönderilmek istenmişti.

2. Lady Gaga ve Kesha: İkisi de 2010'da en çok aranan 10 müzisyen arasında bulunuyor. Aralık 2010'da Kesha ve Lady Gaga'nın da dahil olduğu 48 pop şarkıcısının bilgisayarları kırıldı ve yayınlanmamış bazı şarkılar, fotoğraflar, klipler, banka kartı bilgileri açığa çıktı.

3. İşsizlik: 2010'da en çok aranan dokuzuncu haber öğesi oldu. Sahte haberler ve sahte iş imkanları oluşturan suçlular, kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerini elde etmeye çalıştılar.

Barrack Obama ve diğerleri...

Barrack Obama ve diğerleri...

4. "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1": Filmin hayranları, siber suçluların tanıtım filmine karşılık kişisel bilgilerinin talep etmesiyle karşı karşıya kalmışlardı.

5. Jersey Shore (TV serisi): 2010'da en çok aranan resim oldu. Jersey Shore'un starı Angeline Pivarnick'in Facebook hesabı 15 yaşındaki bir kız tarafından hack'lenmişti.

6. Barrack Obama: 25 Mart 2010 tarihinde Twitter hesabı hack'lendi.

7. Twilight Eclipse: 2010'da en çok aratılan film fragmanı oldu. Filmin hayranları hacker'lar tarafından filmin fragmanı yerine bir virüs gönderilerek oyuna getirilmişti.

Okuyucu Yorumları