2009 model güvenlik paketleri mercek altında

PC'nizi zararlılardan korumakla görevli 7 popüler güvenlik paketini yarıştırdık. Ve kazanan...

Güvenlik paketleri testte

Zararlı yazılımların sayısı, her geçen gün artmaya devam ediyor. Güvenlik uzmanları, sadece 2008 yılında 3 milyona yakın zararlının ortaya çıktığını belirledi. Zararlılara karşı korumayı, yeni güvenlik paket programları sunuyor. CHIP Online, 2009 model güvenlik paketlerini sizler için açtı ve inceledi.

Zararlı yazılımları geliştirenlerin tek hedefi, şifreleriniz ve paranızdır. Virüsler, trojanlar, solucanlar ve diğer tüm zararlılar, cüzdanınızı bulup aşırmakla görevlidir. Önceleri yalnızca spam e-postalardan, erotik içerikli sitelerden ve kopya sayfalardan bulaşan zararlılar, şimdi daha geniş bir alana yayılmış durumda.

Üreticiler Yazılımlarını Geliştirmeyi Başarmış
2009 model güvenlik paketleri, sisteminizi zararlılardan korumayı vaat ediyor. İncelemede yer alan yazılımların neredeyse tümü oldukça başarılı isabet oranları yakaladı. Ancak tarama esnasındaki işlem yoğunluğu ve optimizasyon sorunlarına kullanım zorlukları da eklenince, bazı yazılımlar önemli puanlar kaybetti. Tüm kriterler göz önüne alındığında test birincisi Norton Internet Security 2009, zararlıları tanımlama, performans ve kullanım özellikleri ile göz doldurdu.

Güvenlik Paketiniz Neler Yapmalı?
Sizin için tanımlama ve isabet oranları ön planda ise, G Data'nın yeni güvenlik paketi daha uygun bir seçim olacaktır. Yazılım, iki arama motoru ile zararlıları tanımlamada en iyi değere ulaşıyor.

Özel Amaçlara Yönelik Ürünler
Belli konularda uzmanlaşmış yazılımlarla ilgilenenler ise, tüm katılımcıların değerlendirildiği tabloya göz atmalı. Tabloda, performanstan kullanım kolaylığına, her yazılımın avantajlı ve dezavantajlı olduğu noktaları görebilirsiniz.

Test Birincisi: Norton Internet Security 2009

Symantec yöneticisi Rowan Trollope tarafından garantili: 2009 model Norton Internet Security, son kullanıcılara etkin bir güvenlik ve hızlı çözüm vaat ediyor. Bunu yerine getirmeyi de başarıyor.

Norton Internet Security 2009, rekabete kaldığı yerden devam ediyor. Önceki sürümlerdeki yüksek kaynak tüketimi ve yavaşlık, bu sürümde düzeltilmiş. Zararlıları tespit etme oranı oldukça iyi. İncelememizde en tutarlı sonuçlara ulaşan yazılım, performansı ile birinci sıraya yerleşmeyi başardı.

Symantec tarafından, Norton Internet Security 2009'da amatör kullanıcıların gözü kapalı güvenebileceği bir sistem oluşturulmuş. Kurulum neredeyse otomatik tamamlanıyor ve denetleme izinleri, zamanlanmış görevler otomatik olarak düzenleniyor. NIS 2009'da, bir bakışta sisteminizin güvenlik durumunu görebilmeniz mümkün. Bunu daha da kolaylaştırmak için açıklamalar ve ipuçları, renk kodları ile desteklenmiş. Daha detaylı bilgi almak istediğinizde ise yardım dosyaları her zaman hazır.

Daha Yüksek Performans

Test Birincisi: Norton Internet Security 2009Symantec'in, yeni sürümde en fazla özen gösterdiği nokta, performans olmuş. Symantec yöneticisi Rowan Trollope, "yeni ürünleri, pazardaki en hızlı yazılım niteliği kazanmadan piyasaya sürmediklerini" açıkladı. Bu hedefe ulaşmak için Symantec 300 iyileştirme için 500.000 iş gününe eşdeğer bir zaman harcadı. Norton Internet Security 2009, testimizde performans birinciliğini ele geçirememiş olsa da, ilerleme gerçekten göz kamaştırıcı.

Güvenilir dosyaları, sistem taramasına dahil etmeyen yeni Norton Insight teknolojisi, bu özelliği ile daha hızlı bir tarama vaat ediyor. 24 GB'lık test sistemimizde tarama 33 dakika sürdü. Bu, testteki en iyi derece. 2.5 milyondan fazla dosyadan oluşan taramada tek bir yanlış alarm dahi vermeyen Norton Internet Security 2009, test birinciliğini tam anlamıyla hak etti.

Fiyat: 52$ + KDV

Alternatif: G Data Internet Security 2009

Bir güvenlik paketinden en önemli beklentiniz, çok başarılı tanımlama değerleri ise, G Data'nın çözümü sizin bir numaralı tercihiniz olmalı.

Alternatif: G Data Internet Security 2009G Data Internet Security 2009, iki arama motorunun gücü ile çalışıyor. Tek bir virüs tarayıcısına güvenerek çalışmak yerine, G Data BitDefender ve Avast'ın gücünü birleştiriyor. Testimizde bu teknik, önemli derecede iyi sonuçlar verdi: G Data, sistemdeki zararlı (malware), reklam (adware) ve casus (spyware) yazılımlarının %99.8'ini tanıyarak, en iyi sonuca imza attı. Henüz tanımlanmamış, yeni zararlıları tanıma konusunda da AV-Test tarafından desteklenen G Data, çok iyi bir sonuç aldı. Yine de G Data, testimizde iki yanlış alarm verdi.

Arayüz ve Performanstan Kaybediyor

Kapsamlı yardım dosyalarına rağmen, programın arayüzü pek de iyi not alamıyor: G Data'nın kontrol paneli, her ne kadar renk kodları ve her alt bölümün durumlarını gösterebilmesi ile iyi bir izlenim bıraksa da, ipuçları fazlaca detaylı ve giriş seviyesi kullanıcıların anlamasını zorlaştıran bir yapıya sahip.
Alternatif: G Data Internet Security 2009
Fingerprinting ve ParallelScan, G Data'nın performansını artırmayı amaçlayan iki yenilik. Fingerprinting, güvenli dosyaları listeleyen bir veritabanı yerine geçiyor, böylece sistem taramalarında, tarama süresinin kısalmasını sağlıyor. ParallelScan ise işlem yükünü (birden fazla çekirdek olduğu durumlarda) işlemci çekirdeklerine dağıtmaktan sorumlu.

2008 sürümü ile karşılaştırıldığında G Data Internet Security 2009'un daha hızlı olduğu açık. Ancak incelememizdeki katılımcılar arasında G Data'nın performans puanı, ancak ortalama düzeyde.

Fiyat: 39$ + KDV

Bir Bakışta Tüm Katılımcılar

Tüm güvenlik paketlerinin tanımlama oranı, bazı küçük istisnalar haricinde çok başarılı. Geliştiriciler, bunun yanında performans konusunda da önemli çalışmalar yapmış. Yine de yazılımlar arasında ufak farklar olduğunu söylemek mümkün. Kaliteyi ve performansı bir araya getirebilen katılımcılar, listemizde üst sıraları aldı.

Bir Bakışta Tüm KatılımcılarSymantec, yeni güvenlik paketi ile her iki alanda da başarıyı ve dengeyi elde etmiş. Norton Internet Security 2009, göz kamaştırıcı tanımlama oranının yanında, yüksek performansı ve kapsamlı yardım ve destek dosyaları ile özellikle giriş seviyesi kullanıcıların gözü kapalı güvenebileceği bir yazılım paketi olmuş. Profesyonel kullanıcılar, Kaspersky'i değerlendirmeli. Kaspersky'nin paketi, performansı ile öne çıkarken, zararlı yazılımlar (malware) hakkında kapsamlı bir bilgi hazinesi görevi gören yenilikçi özelliklere de sahip. F-Secure'un paketi ise oldukça hassas ayarlanabilen aile filtresi ile, çocuklarını zararlı sitelerden korumak isteyenlere önerilebilir.

Bir Bakışta Tüm KatılımcılarG Data, internet zararlılarını tanımlama konusunda lider konumunda. Birkaç hatalı alarma, ortalama bir performansa, ve fazlaca detaylı arayüze göz yumabilenler, testteki en iyi güvenliği sağlayan G Data'yı seçebilir. BitDefender ve Panda'nın paketleri, henüz tanımlanmamış zararlıları tanıyarak ileriye yönelik korumada başarılı olurken, adware ve spyware'leri tanımlamada BitDefender, malware'leri tanımlamada ise Panda tökezliyor. Avira'nın güvenlik paketi ise koruma açısından her ne kadar yeterli olsa da, giriş seviyesi kullanıcıları zorlayan arayüzü, vasat performansı ve bir kurtarma CD'si olmaması sebebiyle testte son sırayı aldı. Testimize yetişemeyen 2009 sürümü ise, bu sorunlara çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Bir Bakışta Tüm Katılımcılar

Okuyucu Yorumları