2021 yılından korkutan bir rekor daha: Bu kez 2 milyarı da geçti...

Bilgisayar korsanlarının 2021 yılında kaç adet kullanıcı şifresini ele geçirdiği açıklandı. Açıklanan sayı, aynı zamanda kötü bir rekor anlamına da geliyor.

Korkutan rekor: Bu kez 2 miyarı da geçti

Güvenlik araştırma şirketi ForgeRock, yapıtğı açıklama ile bilgisayar korsanlarının 2021 yılı boyunca 2 milyardan fazla şifreyi ele geçirdiğini açıkladı. Şirketin 4’üncü yıllık ihlal raporunda, bilgisayar korsanlarının parolaların yanı sıra kişilerin isimlerini, adreslerini, sosyal güvenlik numaralarını, doğum tarihlerini, korunan sağlık bilgilerini, ödeme ve banka bilgilerini de ele geçirdiği paylaşıldı.

Rapor, çalınan bilgilerin yanında daha korkunç bir gerçeği de gözler önüne seriyor. Zira açıklanan 2 milyarlık rakam, 2 yıl önce açıklanan rakamdan yüzde 35 daha fazla. Böylece bu raporda, yıllar geçtikçe daha güvenli olması beklenen kullanıcı bilgilerinin, daha fazla açığa maruz kaldığı da ortaya konuyor.

Aynı rapora göre elde edilen bilgiler dark web’de karaborsada satılıyor. ForgeRock, kullanıcılara parolalarını seçerken kırılması zor şifreler seçmelerini önerirken, en temel çözümün ise biyometrik koruma yöntemlerinin olduğunu söylüyor.