1997'de duyurulan ama hiç yayınlanmayan oyunun videoları ortaya çıktı

Max Payne, Alan Wake ve Control oyunlarının yapımcısı Remedy'nin 1997'de geliştirdiği, ama oyunculara hiç ulaşamayan uzay savaşı temalı oyununun videoları, 27 yılın ardından ilk kez ortaya çıktı.

1997'de duyurulan ama hiç yayınlanmayan oyunun videoları ortaya çıktı

Max Payne serisi, Alan Wake oyunları ve Control gibi üçüncü şahıs aksiyon oyunlarıyla tanınan oyun geliştiricisi Remedy'nin 1997'de geliştirmeye başladığı bir oyunun ilk görüntüleri, 27 sene sonra ortaya çıktı.

Geliştirdikleri oyunları göstermek için yayıncısı Apogee Entertainment ile görüşmeye giden Remedy, yanında Void isimli bir 3D uzay savaşı oyununun da tanıtım videosunu getirmişti. Bu oyun oyunculara hiç ulaşmadı ancak videoyu içeren VHS kaset, 27 sene sonra ortaya çıktı.

Apogee'nin X hesabı, Remedy'nin 1997'de Apogee'ye sunduğu Void adlı bir oyun videosunu yayınladı.

Video 27 yaşındaki bir VHS kasetten dijitale aktarıldığı için görüntüler çok bulanık ancak oyunun ana hatları anlaşılıyor.

1997'de online multiplayer uzay savaşı?

Videodan görüldüğü kadarıyla Remedy, 1997'de pek alışık olmadığımız şekilde dünya gezegenini çok başarılı şekilde 3D'ye çevirip bunu bir uzay oyununda karşımıza çıkarmayı planlıyordu. Ayrıca, uzay gemileri savaşırken, ana gemilerin tek parça halinde değil, bölgesel hasarlar aldığını da görebiliyoruz, ki bu da 1997'nin oyun dünyası için zor elde edilen bir özellikti.

Void isimli oyunun ayrıca online multiplayer özelliğinden bahsedildiği de videodaki yazılardan okunabiliyor ki, bugün için bu çok normal karşılansa da 1997'de bunu başarabilen oyunların sayısı bir elin parmaklarını geçemiyordu.