1922'nin ilk cep telefonu videosu şaşırtıyor!

Gerçek mi değil mi; siz karar verin: Arşivlerden çıkan videoyu izlediğinizde çok şaşıracaksınız!

1922 yılının cep telefonu!

Geçtiğimiz gün yayınlanan bir video, görenleri şaşırtıyor. strong>16 Mart 1922 tarihli, siyah beyaz bir videoda iki hanım görülüyor ve yaptıkları şey, ilginç bir cep telefonu gösterisi.

İnanılmaz video arşivlerde kefşedildiğinden beri ne amaçla çekildiği araştırılıyor. Ne yazık ki 1921 ve 1933 arasında yayınlanan, kadınlar için hazırlanan bşr sine-magazin olan Eve's Film Review sayı 41'de yer alan bu video hakkında daha fazla bilgi yok. Sokakta yürüyen bu iki hanımın ne yaptığını, o dönemin sessiz filmlerinde kullanılan ara açıklamalar anlatıyor.

İki hanım bir yangın musluğuna kablo doluyor, birinin elinde kapaklı bir kutu var, diğeri ise şemsiye açıyor ve anten olarak kullanıyor. Kablo ile kutuya bağlı şemsiye, yangın musluğu ve telefon ahizesi var.Santral memuresine bağlanan hanımlara, memure bekleme esnasında gramafon dinletiyor!

Bu videonun gerçek olup olmadığına biz karar veremedik. Ama şurası kesin ki, insanoğlu kablosuz iletişimi çok uzun yıllardır hayal ediyor; bu video da, eğer gerçekse, iddiamızın en güzel kanıtı. Ancak bu hayali gerçek yapmak son döneme nasip olmuş durumda...

İşte o video! İzleyin, kararınızı verin...

EVE'S WIRELESS

Kalite kötü, boyut düşük ama çekildiği iddia edilen yıl düşünülürse gayet normal. Peki sizce bu video gerçek mi? Yorumlarınızı bizimle paylaşın...

Okuyucu Yorumları