Kanada'da yaşayan 15 yaşındaki Ann Makosinski, kulağa garip gelse de, tam bir el feneri tutkunu. Geçen yıl Kanada çapında yapılan bilim festivalinde, ürettiği "piezoelectric" el feneri ile bronz madalya kazanana genç kız, bu sefer de Google Science Fair'de boy gösterdi.
Hiçbir şekilde pile ihtiyaç duymadan çalıştırmayı başardığı "Hallow Flaslight" isimli feneri ile dikkatleri üzerine toplayan genç kız, yarışmada finale kalan 15 kişilik ekibin arasına rahatlıkla girebildi. Makosinski'nin fenerinin temelini insan vücudu oluşturuyor. Ortalama bir insanın 100 watt'a yakın kullanılmayan termal enerjiye sahip olduğunu dile getiren genç kız, bu mantığı kullanarak sadece insan elindeki ısı kaynağına odaklandı.
Ürettiği Hallow Flaslight, "Peltier" olarak adlandırılan soğutma sisteminin birbirini takip eden parçalara bölünmesi ile çalışıyor. Buradaki temel mantıksa elin birisinin sıcakken, diğerinin soğuk olması. Peltier bağlantısı burada büyük bir görev üstleniyor. İki farklı prototip üzerinde çalışan Makosinski, yaptığı çalışmalar sonucunca gerekli elektriği üretmek için, iki el arasında 5 Watt'lık bir fark olması gerektiğini keşfetmiş. Ürettiği el feneri tamamen içi boş alüminyumdan oluşuyor ve bu sayede etrafta bulunan hava cihazın içerisine girerek, gerekli soğumayı devamlı kılabiliyor.
Pek tabi ürünün yaydığı ışık bir odayı gündüze çevirecek ya da göze tutulduğu zaman can yakacak kadar güçlü değil fakat yön bulmak için gerekli aydınlığı pil gerektirmeden üretebiliyor olması onu birçok bilim projesinden farklı kılıyor.