Akıllı saatlerin bütün avantajlarına karşı, geleneksel bir mekanik saatin tasarımı ve mühendisliği çoğu zaman daha takdire değer bir yapıda oluyor. Richard Mille de, üç boyutlu emojilerle dolu yeni bir saatle mobil cihazlar çağından ve emojilerin devrinden yararlanmayı umuyor. Ancak RM 88 Automatic Tourbillon Smiley'nin 1,22 milyon dolarlık fiyat etiketi düşünüldüğünde, akla sadece olumsuz emojiler geliyor.
Hodinkee'nin açıkladığı üzere RM 88 Automatic Tourbillon Smiley'nin ortaya çıkışının arkasındaki resmi hikaye, saatin hareketli kollarının arkasına saklanan en belirgin emojiyi merkez alıyor: Gülen yüz. 1963'te sanatçı Harvey Ball tarafından tasarlanan ikonik gülen yüz, 1972'de Smiley Company'nin kurucusu Franklin Loufrani tarafından lisanslandı ve Richard Mille de dahil olmak üzere diğer markalara ve şirketlere gülen yüzü lisanslayarak yüz milyonlarca dolar kazandı. RM 88 Automatic Tourbillon Smiley ise, 1963'te gülen yüzün yaratılmasının değil, Loufrani'nin lisans anlaşmasının 50. yıldönümünü anmak için sunuluyor.
Saatin güç deposu yaklaşık 50 saat olarak derecelendirildiği için zembereğin geriliminin birkaç günde tükenmesi bekleniyor. Ancak bu "otomatik" bir hareket olduğundan, kullanıcının doğal hareketlerinin bir sonucu olarak sürekli hareket halinde olan ve tüm sarımı idare eden dönen bir ağırlığa sahip. Bu nedenle, saat birkaç gün boyunca kullanılmadığı sürece, asla manuel olarak kurulmasına veya zamanın sıfırlanmasına ihtiyaç duymuyor.
Diğer lüks özellikler arasında ise bol miktarda kullanılan beşinci sınıf titanyum ve sarı altın gibi malzemelerin kullanımı, alüminyum oksit ile güçlendirilmiş dayanıklı beyaz seramikten yapılmış bir kasa ve en pratik özelliği olabilecek yapışkanlı bir sarı kumaş kayış yer alıyor.
RM 88 Automatic Tourbillon Smiley, ayrıcalığını korumaya yardımcı olmak için yalnızca 50 parçalık bir üretimle sınırlı olacak. 1,22 milyon dolarlık fiyatını ne kadar hak ettiğinin kararını ise size bırakıyoruz...