12 yıldır beklenen filmin çekimlerine nihayet başlandı

İlk olarak 12 yıl önce bahsi geçse de bir türlü gerçeğe dönüşemeyen Watchdogs filmi, uzun süren bir bekleyişin ardından nihayet gerçek oluyor. Peki, Watchdogs filmi hakkında neler biliyoruz?

12 yıldır beklenen filmin çekimlerine nihayet başlandı

Ubisoft’un açık dünya macera oyunu Watch Dogs, 2012 yılındaki E3 etkinliğinde dikkatleri üzerine çektiğinden beri, daha oyunun çıkış tarihi bile belirlenmeden oyunu konu alan bir filmden bahseden söylentiler ortaya çıkmıştı. 10 yılı aşkın bir süre sonra, oyunun film versiyonu en sonunda gerçeğe dönüşüyor.

Ubisoft tarafından X üzerinde yapılan bir paylaşımda, Watch Dogs filminin çekimlerinin başladığı bir çekim tahtası resmi ve “Lights_Camera_Action.exe” başlığıyla duyuruldu.

IGN tarafından bildirilene göre Watch Dogs filmi ilk olarak 2016 yılında Sony’nin GamesCon basın toplantısında duyurulmuştu. Sony, Aiden Pearce’in her noktaya ulaşabilen bir sunucu tarafından denetlenen bir metropoldeki veri korsanlığı macerasının film uyarlaması için Ubisoft Partners’ın New Regency ile iş birliği yaptığını duyurdu.

O zamandan beri geçen yıllar içerisinde, filmin durumuyla ilgili pek çok ipucu gördük ve en sonunda geçtiğimiz ay Ubisoft, Watch Dogs yapımının bu yaz başlayacağını duyuran bir basın bülteni yayınladı. Ayrıca bu basın bülteninde The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes aktörü Tom Blyth’in ve Talk to Me’den Sophie Wilde’ın Watch Dogs filminde rol alacağı da açıklandı. Filmin yöneticiliğini Mathieu Turi üstleniyor ve senaryosu 2021 Netflix bilim kurgu filmi Oxygen'in yazarı Christie LeBlanc tarafından yazıldı. Yeniden yazımları ise Victoria Bata tarafından üstlenilmiş durumda.