10 adımda Chrome OS'u tanıyalım

Google'ın merakla beklenen işletim sistemi Chrome OS'u 10 adımda mercek altına aldık.

10 adımda Chrome OS

İşletim sistemi pazarının tartışmasız lideri olan Microsoft, Windows serisiyle bilgisayar kullanıcılarının %90'ına yakınını elinde bulundururken, bunun yanı sıra Windows 7'yle rakiplerine karşı yeni bir hamle de yapmış oldu.

Ancak Windows işletim sistemleri elbette alanında yalnız değil. Bedava kullanılabilen ancak kullanıcıların kullanmakta genellikle tereddüt ettiği Linux işletim sistemleri, Mac OS serisi en yaygın olarak kullanılan işletim sistemleri arasında sayılabilir. Ancak Microsoft'u ilgilendiren yeni bir durumdan da bahsetmek gerekiyor: Google da işletim sistemi pazarına göz kırpıyor.

Hatırlayacağınız üzere bundan aylar önce Google'ın Chrome OS adını verdiği yeni işletim sistemiyle ilgili bir makale yayınlamış ve 10 adımda Chrome OS'u irdelemeye çalışmıştık. Ancak zaman geçtikçe Chrome OS'la ilgili bilinen bilgiler de ciddi bir şekilde değişime uğradı. Bu nedenle Chrome OS'un kullanıcılara sunulmasına kısa zaman kala bu işletim sistemini yeniden mercek altına almayı uygun gördük.

Makalemizin devamına ulaşmak için galeri sayfalarımıza göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları