ABD'nin radarında bu kez Rusya'nın ünlü teknoloji şirketi var

ABD, duyurduğu yeni yaptırımlarla Rusya'nın teknoloji sektörünü hedef alıyor.

ABD'nin radarında bu kez Rusya'nın ünlü teknoloji şirketi var

ABD'den yapılan açıklamaya göre Ukrayna saldırısının ardından Beyaz Saray'ın radarında bu kez Rusya'nın ünlü teknoloji şirketleri var. Yaptırım listesine 21 kuruluş ve 13 kişi eklendi.

Yaptırım uygulananlar arasında, 2017 yılında Suudi Arabistan'daki bir petrokimya tesisini acil olarak kapatmaya zorlayan siber saldırıya karışmakla suçlanan bir Rus devlet enstitüsünün üç çalışanı da var.

ÜNLÜ ÇİP ÜRETİCİSİ DE LİSTEDE

Yaptırım uygulanan kurumlar arasında Rusya'nın en büyük mikroelektronik üreticisi ve ihracatçısı olan Mikron'un da yer aldığı belirtildi. Şirketin Rus mikroelektronik ürünlerinin yüzde 50'sinden fazlasını ihraç ettiği ve ülkenin en büyük çip üreticisi olduğu aktarıldı.

ABD'nin açıklamasında yeni yaptırımların Rusya'ya Ukrayna'ya yönelik saldırısı için gerekli olan kaynaklara erişimlerini kısıtlamak için uygulanan kapsamlı yanıtın bir parçası olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca Hazine Bakanlığının yaptırım yetkilerini havacılık, denizcilik ve elektronik sektörlerini de kapsayacak şekilde genişlettiği kaydedildi.