YouTuber, daha fazla görüntüleme için uçağı düşürdüğünü itiraf etti
ABD savcıları daha fazla izlenmek için kasıtlı olarak uçağını düşüren bir YouTuber'ın kaza mahallini temizleyerek soruşturmayı engelleme suçunu kabul edeceğini duyurdu.
![YouTuber, daha fazla görüntüleme için uçağı düşürdüğünü itiraf etti - Resim: 1](https://img.chip.com.tr/rcman/Cw820h475q95gm/storage/files/images/2023/05/12/a1-oh5a.jpg)
1
3
Amerika Birleşik Devletleri'nde 138 bin takipçisi bulunan YouTuber Trevor Jacob "daha fazla izlenebilmek" için uçağını düşürdüğünü itiraf etti.
29 yaşındaki Trevor Jacob, uçak kazası videosunu Aralık 2021'de YouTube'da yayınlamıştı. Video bugüne kadar 2,9 milyondan fazla görüntülendi.
Ancak soruşturmada videoyu bir ürün sponsorluğu anlaşmasının parçası olarak çektiğini söyledi. Jacob, 20 yıla kadar hapis cezası alabilir.
![YouTuber, daha fazla görüntüleme için uçağı düşürdüğünü itiraf etti - Resim: 2](https://img.chip.com.tr/rcman/Cw820h471q95gm/storage/files/images/2023/05/12/2a-hV8F.jpg)
2
3
2021'de uçağın düşüşünü yayınlayan 29 yaşındaki Jacob'ın "federal bir soruşturmayı engellemek amacıyla olay mahallini tahrip ve gizleme"den 20 yıla kadar hapis istemi ile yargılanacağı belirtildi.
ABD'li savcılar, yaklaşık 3 milyon kişinin video platformundan izlediği videosu nedeniyle YouTuber'ın, "kaza yerini temizleyerek federal bir soruşturmayı engellemekle" suçlandığını açıkladı.
![YouTuber, daha fazla görüntüleme için uçağı düşürdüğünü itiraf etti - Resim: 3](https://img.chip.com.tr/rcman/Cw820h479q95gm/storage/files/images/2023/05/12/aa3-GH0i.jpg)
3
3
NE OLMUŞTU?
Jacob, Kasım 2021'de uçağına monte edilmiş kameralarla Santa Barbara, Kaliforniya havaalanından tek başına havalandı. Yanına kameraların yanı sıra yanına paraşüt ve selfie çubuğu almıştı.
ABD yargısı Jacob'un "varış noktasına ulaşma niyetinde olmadığı, bunun yerine uçuş sırasında uçağından atlamayı ve paraşütle yere inerken kendisini ve düşen uçağını videoya çekmeyi planladığı" iddiasında bulundu.
Uçak kalkıştan 35 dakika sonra Los Padres Ulusal Ormanı'na düştü. Bazı YouTube izleyicileri, Jacob'un zaten bir paraşüt taktığını ve uçağı güvenli bir şekilde indirmek için hiçbir girişimde bulunmadığını belirterek kazaya şüpheyle yaklaştı.
Jacob paraşütle bölgeye inişinin ardından olay yerine gitti ve kameraları topladı. Daha sonra ise helikopterle kaza mahalline geri dönen Jacob'ın enkazı emniyete alıp kaldırdığı ve imha ettiği belirtiliyor. Oysa soruşturma sırasında Jacob'un enkazın nerede bulunduğunu bilmediği yönünde açıklama yaptığı ortaya çıkmıştı.