OMIX X6 Tasarımı Nasıl?
OMIX, X6 modelinde şık bir cam tasarım kullanmış. “Boxed” olarak bildiğimiz metal çerçeveyle kaplı kutu tasarımına sahip telefonun arka yüzü camla kaplanmış. OMIX ayrıca telefonun kutusuna bu cam arka yüzü korumak için de ayrıca bir koruma filmi yerleştirmiş. Arka cam yüzeyin üzerine telefonun 3 kamerası üçgen formda yerleştirilmiş. Ön yüzde ise çentik formunda selfie kamerası yer alıyor.
Siyah, mor ve mavi renk seçenekleriyle kullanıcısının karşısına çıkan OMIX X6’nın boyutları ise 169 mm x 76.2 mm x 9 mm. Bu kasa boyutlarının içinde 6.78 inç büyüklüğünde bir IPS ekran yer alıyor. Cihazın ağırlığı ise 213 gram.
Telefonda artık standart olan sağ kenardaki güç tuşu, üzerinde ses tuşları yer alıyor. Güç tuşunun üzerinde parmak izi sensörünün bulunması da artık telefon sektöründeki standartlardan biri. Yine tekrara düşeceğiz ama, bu bizim çok tercih ettiğimiz bir özellik değil, zira telefon tuşlarının endüstriyel planlı eskitme politikası nedeniyle belli bir “basma” ömrü oluyor ve bu ömür tükendiğinde telefon tuşları koparak düşüyor. Parmak izinin sensörünün cihazın arka kasasında veya ekran içinde olması çok daha uzun ömürlü bir durum. Ancak farklı farklı telefon kılıflarıyla cihazlarını kişiselleştirmeyi sevenler için cihaz arkasındaki parmak izi sensörü sıkıntı yarattığından artık bu özellik üreticilerin gündeminden çıktı. Ekran içi parmak izi sensörü de ekran panelinin maliyetini artırdığı için orta segment telefonlarda parmak izi sensörünü güç tuşunda kullanmaktan başka çare kalmıyor.
OMIX, telefona altta ve üstte yer alacak şekilde çift hoparlör yerleştirmiş ve bu sayede stereo ses kalitesi sağlayabiliyor. Ayrıca sağlık endişeleriyle haklı olarak kablolu kulaklık tercih edenler için de cihazda 3.5mm kulaklık jack’ı yer alıyor. Cihazın kutusundan, ön ve arka yüz koruma filmleri ile bir telefon kılıfının da çıktığını hatırlatalım. Telefonda ayrıca 2 Sim kart ve bir Micro SDXC kart takmanızı sağlayan kart yuvası bulunuyor.