Son 10 yılda 'en iyi film' ödülünü kazanan 10 sıkı film
Bu yıl 96'ncısı düzenlenen Oscar Ödülleri'nde 'En İyi Film' ödülünü Oppenheimer kazandı. İşte son 10 yılda Akademi Ödüllerinde 'en iyi film' seçilen 10 film ve konuları

1
12
Son 10 yılda Oscar kazanan 10 filmi ve konularını listeledik... Bu yıl 96'ncısı düzenlenen Oscar Ödülleri'nde 'Oppenheimer', En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu da dahil 7 dalda ödüle ulaşmıştı. İşte son 10 yılın Oscar'da 'en iyi film' ödülünü alan filmleri...

2
12
2014: 12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave)
Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 86. Oscar ödülleri töreninde en iyi film ödülünü "12 Yıllık Esaret" almıştı. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü de aynı filmden Lupita Nyong'o'nun olmuştu.
Gerçek bir hayat hikayesine dayanan film, Solomon Northup adlı bir adamın kaçırılıp köle olarak satılmasını ve özgürlüğüne yeniden kavuşma mücadelesini anlatır.
Film, Solomon Northup'ın 1853'te yazdığı ve kendi hikayesini anlattığı kölelik romanından uyarlanmıştı.
Filmin Rotten eleştirmen puanı yüzde 95.

3
12
2015: Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
87. Oscar ödüllerinde en iyi film ödülünü kara mizah türündeki Birdman, en iyi yönetmen ödülünü de filmin yönetmeni Alejandro González Iñárritu kazanmıştı.
Filmin konusu şöyle:
Bir dönem süper kahraman filmleriyle tanınan Riggan Thomson (Michael Keaton), gerileyen kariyerine yeni bir soluk getireceğini umduğu iddialı bir Broadway yapımına hazırlanmaktadır. Bu risklidir ama oynadığı kumarın tükenmiş bir film yıldızı değil, gerçek bir sanatçı olduğunu kanıtlayağını ummaktadır. Açılış gecesi yaklaşırken bir oyuncu yaralanır ve Riggan acilen yerini doldurmak zorundadır.
Filmde Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton bir araya geliyor.
Filmin Rotten eleştirmen puanı yüzde 91.

4
12
2016: Spotlight
88. Akademi Ödüllerinde "En İyi Film" ödülünü "Spotlight" kazanmıştı. Film, Katolik Kilisesi'ndeki cinsel istismar skandalını açığa çıkaran Boston Globe gazetesindeki Spotlight ekibinin çalışmalarına mercek tutuyor.
Filmin Rotten eleştirmen puanı yüzde 97.
Filmin başrollerinde Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams var.