Şarj Aleti Alırken Nelere Dikkat Edilir? Madde Madde Sıraladık
Artık teknolojik aletler en iyi arkadaşlarımız. Teknolojik cihazlarımızın ise en iyi arkadaşı kuşkusuz şarj aletleri. Peki hızlı ve güvenli şarj için her şarj aleti uygun mu? İşte bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizin için listeledik. İşte şart aleti seçilirken dikkat edilmesi gerekenler

1
8
Artık akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve birçok elektronik cihaz hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Şimdi doğal olarak binlerce lira vererek aldığımız bu cihazların başına bir şey gelsin istemeyiz. Bu noktada cihazlarımızın güvenliği için alabileceğimiz birtakım önlemler mevcut, ancak burada çoğumuzun göz ardı ettiği en önemli unsur şarj aletleri. Zira bu cihazlar sürekli enerjiye ihtiyaç duyduğundan şarj aleti seçiminde fazlasıyla dikkatli olmalıyız. Çoğumuz “herhangi bir şarj aleti iş görür” düşüncesiyle hareket ettiğimiz için büyük bir hata yapıyoruz. Bunun yanı sıra günümüzde akıllı telefon üreticilerinin her birinden giderek daha fazla yenilik duymaya başladık. Yok efendim cihazımız 60 Watt hızlı şarjı destekliyor, yok 80 Watt’lık yeni bir şarj standardı getirdik gibi her kafadan bir ses çıkıyor. Hatta vivo 120 Watt’lık Super FlashCharge’ı piyasaya sürerek işleri daha da ileriye taşıdı. Açıkçası bu ilerleme oldukça memnun edici, ancak çoğu kullanıcı için de kafa karıştırıcı.
Şarj aleti seçmenin püf noktaları
Burada doğru şarj aletini seçmek, cihazlarımızın güvenliğini sağladığı gibi ömrünü de uzatmaya yardımcı oluyor. Peki şarj aleti seçimi yaparken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

2
8
1. Cihazın Bağlantı Türü
Öncelikle seçim yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey cihazın bağlantı türü. İşin akıllı telefon tarafına baktığımızda, artık çoğu Tip-C kullansa da Micro USB kullanan eski modeller ve Lightning kullanan Apple modelleri mevcut. Yani kafanıza göre her şarj kablosunu alamazsınız. Bu yüzden hem adaptörün hem de cihazının şarj girişini kontrol etmeniz lazım. Elbette ki bu durum, diğer teknolojik aletler için de geçerli.

3
8
2. Güç Kapasitesi (Watt)
Diğer önemli bir husus ise şarj aletinin çıkış gücünün cihazla uyumlu olması. Zira cihazın doğru şekilde şarj olmasını sağlamak için, şarj yuvasının amper ve voltaj değerlerine uygun olması şart. Mesela tabletler veya dizüstü bilgisayarlar daha büyük cihazlar olduğu için daha fazla güce ihtiyaç duyar. Bu yüzden cihazın belirttiği maksimum gücü aşmayacak bir şarj cihazı seçmeye dikkat etmek gerekiyor.

4
8
3. Hızlı Şarj Desteği
Bir diğer dikkat edilmesi gereken şey ise hızlı şarj desteği. Bazı telefonlar ve tabletler hızlı şarjı desteklediğinden buna uygun bir şarj aleti seçmek önemli. Ancak cihazınız hangi hızlı şarj teknolojileriyle uyumlu bunu bilmeniz lazım. Örneğin, Qualcomm Quick Charge veya USB Power Delivery gibi birçok farklı hızlı şarj protokolü mevcut. Bu nedenle, cihazın üreticisinin önerdiği şarj teknolojileriyle uyumlu bir şarj aleti seçilmeli.