Linux için 7 neden
Linux'a geçmeyi mi düşünüyorsunuz? İşte Linux'u çekici kılan en önemli 7 neden...

1
7
Önceki senelerle karşılaştırdığımızda, Linux'a olan donanım desteğinin göreceli olarak arttığını söyleyebiliriz. Artık donanım pazarında Linux işletim sistemini destekleyen birçok işlemciye, sürücüye, ekran kartına ve diğer önemli donanım bileşenlerine adım başı rastlayabilirsiniz.
Linux'un ilk zamanlarında donanımla ilgili Linux'un ciddi problemleri vardı. O zamanlar donanım desteğinden yoksun olan Linux, bugün itibariyle bu problemden kurtulmuş gibi görünüyor.

2
7
Kullanıcıların Linux'a geçmesini engelleyen en büyük önyargı Linux'un 'zor öğrenilebilir' bir işletim sistemi olduğudur. Oysa Linux artık kullanıcı-dostu sunucu paketleriyle kullanıcılarına daha fazlasını vaat ediyor. Linux'u sistemlere kurmak ve çalıştırmak artık oldukça kolay.

3
7
Eğer Linux'a geçme konusunda hala kuşkularınız varsa, size bir opsiyondan daha bahsetmememiz gerekiyor. Linux topluluğundan bu işletim sistemini kullandığınız süre içerisinde yardım alabilmeniz mümkün. Diğer bir deyişle örneğin Red Hat ve SUSE, senelik 349$'dan başlayan temel desteği de içerisinde barındıran sunucu yazılımını kullanıcılarına sunuyor. Daha kapsamlı olan desteklerin maliyeti ise kullanıcılar için 1000$'a kadar çıkabiliyor. Ubuntu, ücretsiz olarak indirilebilirken, yardım maliyetleri de yıl içinde sunucu başına 750$'ı buluyor.
Bir teknoloji uzmanı olan Adam Viele, bu konuda şunları dile getiriyor: "Linux, özellikle küçük çaplı firmalar için oldukça karlı bir yazılım. Linux sayesinde bu iş yerleri hem yüksek lisans maliyetlerinden kurtuluyor, hem de virüslerle daha rahat başa çıkabiliyor."

4
7
Linux'da işlemlerin birçoğu aynı zamanda masaüstülerde yapılır. Novell ve Ubuntu sunucuları da buna güzel bir örnektir. Daha önce dile getirdiğimiz gibi Ubuntu'nun kullanıcıya indirme maliyeti olmazken, yıl içerisindeki destek ücreti ise 750$'dır. Benzer şekilde SUSE Linux'da da yardım maliyeti kapsam dışı tutulduğunda kullanıcıya maliyeti 50$'dır.
Bunun yanında söylemeliyiz ki Dell, HP ve Lenovo gibi önemli donanım üreticileri, artık Linux'a daha geniş yelpazede destek veriyorlar.