Gözü kapalı güvenmemeniz gereken 6 Google arama türü
Google'da her gün, neredeyse her konuda arama yapıyoruz. Ama bu hassas konulara, Google’da araştırırken özellikle dikkat etmemiz gerektiğini bilmiyoruz. İşte, Google’da arama yaparken karşımıza çıkan bilgilere körü körüne inanmamız gereken 6 hassas konu.

1
7
Herhangi bir konuda bilgi edinmek için sıklıkla Google'a başvuruyoruz. Ancak Google her bağlantıyı doğrulamadığından, özellikle bazı konularda, size verdiği verilere sorgusuz güvenmeniz çok da mantıklı olmayabilir.
Google'ın PageRank gibi algoritmaları, bir web sitesinin uzmanlığını ve güvenilirliğini değerlendirmede giderek daha iyi hale geliyor. Ancak yanlış bilgilerin bu sistemlerden sızması mümkün olabiliyor veya okuyucular olarak bizler arama sonuçlarını yorumlarken hatalar yapabiliyoruz.
Bazı konular uzman görüşü gerektirir ve bu yüzden hassas konuları incelerken her zaman dikkatli olmamız gerekir. Bu yazımızda, Google’da arama yaparken karşınıza çıkacak bilgiler açısından özellikle dikkatli olmanız gereken konulardan bahsedeceğiz.

2
7
1. Tıbbi bilgiler
Özellikle tıp ile ilgili aramalara gerçek bir şüphe ile yaklaşmakta fayda var. Tıbbi sitelerin kayıtlarınıza erişimi yoktur. Bu nedenle, sizin durumunuza özgü olmayan bir semptom için olası tüm nedenleri ve tedavileri önerirler. Örneğin yüksek ateş, teknik olarak kanser semptomlarından biri olsa da, yüksek ateşinizin olması kanser olduğunuz anlamına gelmez. Sadece soğuk algınlığı geçiriyor olabilirsiniz. Bu nedenle, bir sonuca varmadan önce uygun bir muayeneden geçmeli ve gerçek bir doktora danışmalısınız.

3
7
2. Yatırım tavsiyeleri
Dikkatle yaklaşılması gereken bir başka konu da ekonomik sorgulardır. Mali durumunuzla ilgilenmek zorlu bir süreç olabilir. Ancak Google’dan tavsiye almanız kesinlikle doğru değil.
Google'ın veri hazinesi, en iyi ihtimalle finansal araştırmalarınız için tamamlayıcı bir kaynaktır. Bir arama motorunda, kararlarınızı yanıltabilecek veya bulandırabilecek çok sayıda fikir, tavsiye ve makaleyle karşılaşacaksınız. Belirli bir yatırımla ilgili basit bir sorgu, sayısız bağlantıyı ortaya çıkaracak ve hangisinin makul bir öneri sunduğunu ölçmek zor olacaktır.
Bu nedenle, son kararlarınızı dayandırmak ve piyasa trendlerini anlamak için Google gibi bir arama motoruna değil, daha güvenilir finansal araştırma platformlarına bağlı kalmalısınız.

4
7
3. Komplo teorileri
Google'da uzak durmanız gereken bir diğer konu da komplo teorileridir. Tartışmalı argümanlar, çevrimiçi trafiğin çoğunu çekme eğilimindedir. Bazı web siteleri, daha fazla tıklama getirecek ve konuşmaları teşvik edecek teoriler hakkında konuşarak bu durumdan yararlanır. Google, yalnızca popüler oldukları için genellikle üst sıralarda yer alan, internetin en çılgın hikayelerine ev sahipliği yapar.