Roborock Flexi Pro İnceleme

Roborock Flexi Pro, ıslak ve kuru kirlerle başa çıkması, kenardan kenara temizlik performansı sağlamasıyla öne çıkan bir elektrikli süpürge. Ama sadece bu kadarla sınırlı değil, çok daha fazlasını sunuyor. İşte tüm detaylarıyla Roborock Flexi Pro incelemesi.

CHIP Online Notu 87
  • Hafif ve ince
  • Süpürme ve silme işlemi bir arada
  • Isıtmalı kurutma
  • Performans
  • İyi pil ömrü
  • Pratik kendi kendine temizleme işlevleri
  • Uygulama desteği
  • Tek temizleme silindiri
  • Deterjan dağıtıcısı da olsa muhteşem olurdu

Evet, ev temizliği hepimiz için ayrı bir mesai. Bu mesaiyi küçümsemeyelim, çünkü hayatımızdan her gün en az yarım saati ev temizliği için harcıyoruz. Daha büyük evlerde yaşayanlar için veya daha detaylı temizlik gerektiğinde, bu iş saatler süren bir mesaiye dönüşebiliyor. Bu noktada robot süpürgeler işimizi bir hayli kolaylaştırdı aslında, ancak daha detaylı bir temizlik isteyen veya temizliği içi sine sine yapmak isteyenler için elbette en güzel çare bu tip bir dikey süpürge.

Dikey şarjlı süpürgeler ev temizliği konusunda büyük pratiklik sağlayan ürünler. Klasik elektrikli süpürgelerin ağır kütlesini ve iri hortumlarını ev eşyaları arasında dolaştırmak için uğraşmak yerine, dikey süpürgenin kompakt yapısı sayesinde, bulunduğumuz odayı dakikalar içinde temizleyebiliyoruz. Üstelik buna bir de ıslak zeminlerde kullanma, paslaslama ve parkeleri silebilme özelliği de eklendiğinde gerçekten dip bucak bir temizlik yapma imkanı doğuyor. İşte bugün bu imkanı tanıyan Roborock Flexi Pro bizlerle birlikte.

Evet, robot süpürgeleriyle adını duyuran Roborock’un dikey şarjlı süpürgesi Roborock Flexi Pro bu alanda iddialı bir dikey süpürge. Akıllı özellikleri sayesinde kullanıcısını yormadan temizliği hızla bitirmesine imkan sağlayan süpürge, aynı zamanda şarj istasyonuna yerleştirildiğinde kendi kendini de temizleyebiliyor. Böylece temizlik sonrasında süpürgeyi temizlemek için uğraşmıyorsunuz -ki bu gerçekten oldukça pratik bir yöntem. Buna birazdan daha detaylı bakacağız zaten. Ama önce tasarımıyla inceleyelim.

Roborock Flexi Pro Tasarımı Nasıl?

Roborock Flexi Pro, sahip olduğu tasarımıyla dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden olan Reddot 2024’ü kazanmış. Süpürgenin ön yüzü beyaz, arka yüzü siyah, sade ama şık tasarımıyla hemen dikkat çekiyor. Ancak sadece tasarımı güzel deği, malzeme kalitesi de iyi seviyede. Yani uzun yıllar boyunca kullanılabilecek kalitede olduğunu söyleyebiliriz.

Flexi Pro’nun yere temas eden noktada tekrar temizlenebilir özel bir sünger rulosu ve süpürgenin hareketlerini ölçen akıllı tekerlekleri bulunuyor. Bu motor tekerlekler süpürgeyi kullanırken, sağı solu süpürürken ya da paspaslarken size itici güç sağlıyor; yani süpürgeyi hareket ettirmek için diğerlerinde olduğu gibi tüm işi siz yapmıyorsunuz, ekstra çaba sarf etmenize gerek kalmıyor, bu tekerlekler yönünüze göre hız katıyor.

Bu arada şimdi rulolu tasarımından ötürü bu süpürgenin halılar için uygun olmadığını düşünebilirsiniz. Şöyle bir baktığınızda, daha çok parke temizliği içinmiş gibi geliyor. Hiç merak etmeyin, o konuya birazdan değineceğiz.

Nerede kalmıştık? Ha, süpürgeye ismini veren “flexi” kısmı ise, cihazın mobilyaların altına girebilmek için yere paralel açıya kadar eğilebilmesinden kaynaklanıyor. Süpürge yerle mesafesi 15 santimden fazla olan tüm mobilyaların altına girebiliyor. Süpürgenin tutacağında ise şarj durumunu ve temizlik modunu gösteren dijital bir ekran ve dokunmatik butonlar bulunuyor. Bu arada cihazda eco mod, otomatik mod ve maksimum mod olmak üzere 3 temizlik modu yer alıyor.

Flexi Pro’nun bir de evinizin bir köşesine yerleştireceğiniz şarj istasyonu var. Ancak bu sade bir şarj istasyonu değil, aynı zamanda kendi kendine yaptığı temizliğin odak noktası. Buna da geleceğiz...

Roborock Flexi Pro Nasıl Çalışıyor ve Performansı Nasıl?

Evet, başta söyledik, robot süpürgeler belki çok pratik, sizden bağımsız olarak tüm evi silip süpürüyor olsa da bu minik daire formlu süpürgelerin ağır temizlik gerektiğinde zayıf kaldığını biliyoruz. Yere dökülen sıvılar, çok yoğun kirler robot süpürgelerin sınırlarını zorlayabiliyor. Ayrıca robot süpürgenin belli bir alanı temizlemeye başlaması için onun algoritmasını beklemek zorundasınız. Nereyi ne zaman temizleyeceğine kendisi karar veriyor. Bu anlamda doğrudan belli bir bölgedeki kire - toza hızla müdahale etmek için bu tip dikey süpürgeler kimi zaman daha pratik bir yöntem sunuyor bizlere.

Şimdi gelelim asıl konuya. Roborock bu süpürgeyi parke ve fayans gibi zeminler için tasarlamış. Yani direkt olarak halıları süpürmek için bir iddiası yok. Zaten minimum da olsa öndeki süngerine su aktardığı için halılar için çok da uygun olduğunu söyleyemeyiz. Fakat bu demek değil ki halıları süpürmüyor, özellikle kısa tüylü halılarla arası çok iyi, nispeten geleneksel uzun tüylü halılarınız varsa bile cihazın motor tekerlekleri sayesinde zorlanmadan halı yüzeyinde hareket ettirebiliyorsunuz. 17 bin PA emiş gücü sayesinde de tozları topluyor. Bu süre zarfında da süngere su aktardığından aslında bir nevi halıyı silmiş de oluyorsunuz. Yani 2 iş bir arada. Ama dediğimiz gibi bu cihaz daha çok parke gibi yüzeyler için.

Flexi Pro’nun ön tekerliğinde bulunan özel süngeri, yerdeki her türlü ıslak döküntüyü çekip temizleyebiliyor ve ardından bu sıvıyı süpürgenin arka tarafındaki kirli su haznesine çekilerek hapsoluyor. Süpürgenin tutacağı üzerindeki dokunmatik buton sayesinde çok hızlı şekilde modlar arasında da geçiş yapabiliyor, emiş gücünü ayarlayabiliyorsunuz.

Flexi Pro, temizlik yaparken, ön tarafta kirle temas eden süngerin üzerine temiz su püskürtüyor. Böylece kiri ve tozu kolayca yerden alıyor. Ancak bu toz süngerin üzerinde kalarak evinde içinde dolaşmıyor veya başka yerlere bulaşmıyor. Süngerin dönüş hareketi tamamlanırken sünger sıkılıyor ve içindeki kirli su emiliyor. Ardından yeniden üzerine temiz su püskürtülerek evin daima temiz su ile silinmesi sağlanıyor. Makinenin ön tarafında 730 ml’lik temiz su tankı, arka tarafında da kirli su ve atıklar için de 450 ml’lik ayrı bir tank bulunuyor. Ayrıca burada tozları tutabilmesi için bir filtre de mevcut.

Roborock Flexi Pro Temizliği Nasıl Yapılıyor?

Roborock, ıslak kirleri temizlediği süngerin her zaman temiz kalması ve eve bakteri taşımaması için de büyük özen göstermiş. Çünkü elektrikli süpürgeler yere dökülen çay, meyve suyu gibi organik kirleri de temizleyebiliyor ama sıvıyı yerden toplayan sünger veya bez materyal yeterince temizlenmediğinde bunların üzerinde bakteriler üremeye başlıyor. Sonraki temizliklerde ise bu bakteriler tüm eve yayılıyor.

Bu konuda kesin bir çözüm üreten Roborock, süpürge şarj istasyonuna yerleştirildiğinde, temizlendiğine emin olana kadar, 30 dakika boyunca süngeri 60 derecelik ısıyla bakterileri öldüren sıcak suyun içinde yıkıyor. Ayrıca süpürgenin içinde 55 derecelik sıcak hava sirkülasyonu sağlanıyor, böylece süpürge içindeki bakterilerin de ölmesi sağlanıyor. Roborock bu işlem sayesinde süpürge içindeki bakterilerin %99.9’unun öldüğünü vurguluyor.

Roborock Flexi Pro Pil Ömrü Ne Kadar?

Kablosuz olarak çalışan süpürgenin şarjı 50 dakika boyunca temizlik yapmaya izin veriyor. Ayrıca, süpürgenin özel mobil uygulaması sayesinde pil/şarj durumunu görebiliyorsunuz, kendini temizleme şartlarını ve zamanını da ayarlayabiliyorsunuz. Dilerseniz, daha ileri bir zamanda kendini temizlemesi için ileriye dönük zamanlama yapabiliyorsunuz. Yine buradan temizlik aşamalarında ne kadar süngere aktarılacak su miktarı ya da performans ayarlarını belirleyebiliyorsunuz.

Sonuç

Evet, Roborock Flexi Pro bu şekilde. Şu ana kadar kullandığımız süpürgelerden farklı bir deneyim yaşattı. Parkeleri süpürürken aynı zamanda silme işlemini yerine getirmesi pratik bir kullanım sağlıyor. Ayrıca bahsettiğimiz gibi direkt olarak halılar için tasarlanmış olmasa da hem yüksek emiş gücü hem motorlu tekerlekleriyle size buralarda da yardımcı oluyor. Bu anlamda Roborock’un dikey süpürge alanında ürettiği çözüm son derece başarılı olmuş. Öte yandan temizliği sadece tozu kiri göz önünden uzaklaştırarak değil, eve bakteri yaymasını engellemek için süpürgenin kendisini de yüksek ısıyla temizleyerek yeni bir boyuta çıkarması cabası. Ancak yaklaşık 26 bin liralık fiyat etiketi, diğer dikey süpürgelere oranla biraz yüksek kalıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Roborock Flexi Pro
Ürün Markası Roborock
CHIP Online Notu
87
Emiş Gücü 17 bin PA
Temiz Su Tankı 730 ml.
Kirli Su Tankı 450 ml.
Kurutma Süresi 30 dakika
Batarya Ömrü 50 dakika
Ağırlık 5 kg.