En çılgın 10 programlama dili!
Bu programlama dilleri, geleneksel olanlara hiç benzemiyor! İşte en acayip 10 programlama dili

1
10
1972'de geliştirilen INTERCAL, muhtemelen ilk ezoterik programlama dillerinden bir tanesi. Donald R. Woods ve James M. Lyon (resimde) tarafından geliştirilen dilin amacı, mevcut programlama dillerinin hiçbirine benzememek.
Geliştiricilerin hazırladığı orijinal kılavuza göre Compiler'ın tam adı, 'telaffuz edilemeyen compiler dili kısaltması' . Dilin adı bu nedenle 'INTERCAL' olarak kısaltılmış.
Diğer dillerde sık kullanılan işllemler, INTERCAL'da şifreli ve karışık bir söz dizimine sahipler. INTERCAL referans kılavuzunda da manasız veya esprili birçok mantık dışı talimat var.
INTERCAL, bir programcının sinirine dokunacak başka birçok özelliğe sahip. Örneğin 'IGNORE', 'FORGET', 'PLEASE' gibi komutlar kullanılıyor. Eğer PLEASE komutu yeteri kadar kullanılmamışsa programın yeteri kadar kibar olmadığı varsayılıyor ve hata mesajı veriliyor. Komutu çok sık kullandığınızda ise fazla kibar olmanızdan dolayı reddedilebilirsiniz.

2
10
2002'de Edwin Brady ve Chris Morris tarafından tasarlanan Whitespace, adından da anlaşılacağı üzere sözdiziminde sadece alfabe dışı karakterleri kullanan bir programlama dili. Dolayısıyla sadece sekme ve satır besleme karakterleriyle kod yazabiliyorsunuz. Whitespace yorumlayıcısı herhangi bir whitespace olmayan karakteri yok sayıyor. Resimde ise Whitespace'de yazılmış bir 'Merhaba Dünya' kodunu görüyorsunuz.

3
10
2002'de David Morgan tarafından tasarlanan Chef, yemek tarifine benzer programlar yazabildiğiniz ezoterik bir programlama dili. Değişkenler genellikle gıda maddelerinden oluşurken, yığınlar 'çırpma kabı' olarak adlandırılıyor.
Chef web sayfasına göre tasarım prensipleri şunlardan oluşuyor:
- Program tarifleri sadece geçerli bir çıktı vermekten öte hazırlaması kolay ve lezzetli olmalı.
- Tarifler, farklı bütçelerdeki aşçılar için çekici olmalı.
- Tarifler metrik ölçülerle anlatılacaktır ancak bardak ve kaşık gibi ölçü birimleri kullanılabilecektir.

4
10
Velato, kaynak kodu olarak MIDI dosyalarını kullanan bir programlama dili. Velato'daki programlam, sesin bulunduğu perdeye ve notaların sırasına göre değişiyor. Velato programları genellikle Jazz benzeri armonilere sahip oluyor.
Tüm MIDI dosyalarında olduğu gibi Velato programları da nota olarak temsil edilebiliyor. Resimdeki müziği bu adresten dinlemeniz mümkün.
http://extra.listverse.com/print_h_5.mid