Doğru yolu sonradan bulanlar...
Önceleri yasa dışı yollardan kullanıcılarına ulaşan; sonradan doğru yolu bulan şirketleri inceledik.

1
5
Metallica'yı kızdırmasının ardından geçen iki yıl içerisinde Napster'ın kapısına 2001 yılı itibariyle kilit vuruldu. 2003 yılında tekrar kullanıcıların karşısına çıkan Napster, kapandığı günkü formundan uzakta, yasal bir müzik servisi olarak kullanıcılara sunuldu. Napster'ın illegal formu müzikleri kullanıcılara bedava sunarken, yasal Napster ise bu müzikleri kullanıcılara belirli bir ücretten sunmayı tercih etti.

2
5
Hakkında açılan bir davayı kaybetmek durumunda kalan Kazaa, 2006 yılında legal müzik servisi olarak tekrar kullanıcıların karşısına çıktı.

3
5
RIAA (Recording Industry of America) tarafından mahkemeye verilen p2p servisi iMesh, 4.1 milyon dolarlık tazminat bedelini ödemesiyle birlikte iMesh 6.0 sürümüyle tekrar kullanıcıların karşısına çıktı ve kullanıcılara ücrete tabi materyaller sunmaya başladı.

4
5
LA Intermix Media'nın sahibi olduğu MySpace'in ilk sürümü, yıllar önce New York State Attorney'in başındaki isim olan Eliot Spitzer tarafından, çocuklara spyware ve pop-up reklamları gönderiyor gerekçesiyle mahkemeye verilmişti. Tüm bunlardan kendini arındıran MySpace, 2005 yılı itibariyle ciddi bir başarı elde ederek milyonlarca kayıtlı kullanıcıya ulaşmayı başardı.