HAYLOU Solar Pro ve HAYLOU RS5 İnceleme

HAYLOU, uygun fiyatlı yeni 2 akıllı saatini satışa sundu: HAYLOU Solar Pro ve HAYLOU RS5 nasıl, özellikleri neler? Tüm detaylarıyla inceledik!

CHIP Online Notu 92
  • Uygun fiyat ama zengin özellikler
  • Parlak renkler ve keskin görünüm sunan AMOLED ekran
  • Şık tasarım
  • Geniş aktivite takip yetenekleri
  • Zengin sağlık takip özellikleri
Editörün Seçimi

Evet, yeni bir akıllı saat arıyorsanız ve satın alacağınız saat herkesin kolunda olandan biraz da farklı olsun istiyorsanız doğru yere geldiniz. Bugün tam da bu haletiruhiyenize özel bir ürüne yakından bakacağız. Üstelİk gayet de uygun fiyatlılar. HAYLOU Solar Pro ve HAYLOU RS5 bu bölümde bizlerle.

Evet, HAYLOU, kablosuz kulaklık ve akıllı saat ürünleriyle tanınan, yenilikçi tasarımlarıyla büyük beğeni toplayan küresel bir marka. HAYLO markalı akıllı saatleri, dünya çapındaki sağlık ve fitness meraklılarının tercihlerini ve gereksinimlerini karşılamak için benzersiz bir şekilde uyarlanmış uygun fiyatlı ancak zengin özelliklere sahip ürünler olarak biliniyor. Marka, bu sene de önemli 2 modelini kullanıcılara sundu. Haylou RS5 ve HAYLOU Solar Pro modelleri, hem uygun fiyatlı hem de elit görünüme sahip prestijli akıllı saat arayanlar için oldukça önemli 2 akıllı saat. Her 2’si de şu an HAYLOU’nun kendi sitesinde bulunabildiği gibi online satış mağazalarından da alınabiliyor.

HAYLOU Solar Pro, genç ve modern kullanıcıları hedefleyen, şehir kaşifleri için uygun fiyatlı ama stil sahibi bir akıllı saat olarak öne çıkarken HAYLOU RS5 ise, aktif ve hareketli şehirli seçkinleri hedefleyen, dikdörtgen ekran formlu bir tasarımda stil, teknoloji ve fitness uygulamalarını birleştiren bir akıllı saat olarak karşımıza çıkıyor.

HAYLOU Solar Pro ve HAYLOU RS5 Tasarımı Nasıl?

HAYLOU Solar Pro modeli, dairesel formda klasik bir saat tasarımına sahip. Siyah, mavi ve gümüş renk seçenekleri sunan Solar Pro’nun üzerinde cihazın kontrolünü sağlayan 3 de düğme bulunuyor. Cihazın arayüzü 466x466 piksel çözünürlüğe sahip 1.43 inç genişliğinde bir AMOLED ekrandan oluşuyor. Son derece canlı renkler ve keskin ayrıntılar sunan bu ekranı kontrol etmek için saatin yan tarafındaki düğmeleri çevirerek menüler ve uygulamalar arasında gezinebiliyorsunuz. HAYLOU Solar Pro, 100’den fazla kişiselleştirilmiş saat kadranı da sunuyor. Sadece 45 gram ağırlığındaki saat -10 derece ile 50 derece sıcaklıklara dayanabiliyor. Böylece ekstrem koşullara uygun olduğunu söyleyebiliriz.

HAYLOU RS5 modeli ise kenarları yuvarlatılmış dikdörtgen bir forma sahip. Siyah ve gümüş renk kombini ile gelen saate isteğe göre, silikon veya dokuma kayış tercih edebilirsiniz. HAYLOU RS5’in ekranı 2.01 inç boyutunda ve yine AMOLED teknolojisiyle üretilmiş. 60 Hz yenileme hızı sayesinde pürüzsüz bir gezinme ve fazlasıyla netlik sunan ekran, son derece şık bir aksesuar olarak dikkat çekiyor. Kavisli mikro çerçeveye ve yüzde 75 ekran-gövde oranına sahip bu ultra ince tasarım siyah rengiyle de tüm kıyafetlerinize uyum sağlayacaktır.

HAYLOU Solar Pro ve HAYLOU RS5 Özellikleri Neler?

Saatler tasarımlarıyla güzel görünüyorlar. Peki, özellikleri neler? Öncelikle saatlerin çok kolay bir kuruluma sahip olduğunu söyleyelim. Google Play üzerinden edinebileceğiniz Haylou Fun isimli uygulama üzerinden saatleri kolaylıkla birkaç adımda telefonunuzla eşleştirebiliyorsunuz.

HAYLOU Solar Pro, zengin özellikleriyle kullanıcısına fiyatından hiç beklenmeyen bir deneyim yaşatıyor. Kritik durumlarda, otomatik olarak acil yardım çağrısı yapabilen saat bunun için telefonunuzla Bluetooth bağlantısını kullanıyor ve belirlediğiniz acil arama numaralarını sizin için otomatik olarak çeviriyor. Telefonunuzdaki uygulamalardan hangilerinin saate bildirim göndermesini istiyorsanız belirleyebiliyor ve yine telefonunuza gelen çağrıları yanıtlayıp sık arama ekranına kaydettiğiniz kişiler için yeni arama başlatabiliyorsunuz.

Ayrıca, Yoga’dan koşuya kadar 105 farklı spor moduna sahip HAYLOU Solar Pro sayesinde tüm hareketlerinizi, aktivitelerinizi detaylı şekilde takip edebiliyorsunuz. Bu sırada, IP68 toza ve suya dayanıklılık sertifikasına sahip olduğunu da hatırlatalım. Böylece elinizi yıkarken ya da yağmur altında kullanımda endişe etmenize gerek yok, günlük su geçirmezlik ihtiyaçlarını karşılayabilir yapıda tasarlanmış.

Akıllı saatin pil ömrü de çok dikkat çekici. 20 gün bekleme süresine sahip olan saat, günlük aktif kullanımda 7 gün pil ömrü sağlıyor. Öte yandan, saat kadranını her zaman ekranda görmek isteyenler için de enerji sarfiyatını minimuma indiren bir saat modu bulunuyor.

En önemlisi ise HAYLOU Solar Pro, gün boyu sağlık verilerinizi kontrol ederek sizin için kayıtlar tutuyor. Bu sayede kalp atış hızınızı, kandaki oksijen oranınızı, uyku ve stres durumunuzu bir rapor halinde alabiliyorsunuz.

HAYLOU RS5 de zengin özelliklere sahip. Tarzınıza göre 100’den fazla saat yüzüyle kaplayabildiğiniz RS5, işyerinde çalışırken veya egzersiz yaparken, basit bir bilek kaldırma hareketiyle gelen aramaları hızlıca yanıtlama imkanı tanıyor. Ek olarak, eller serbest modunda yapay zeka asistanıza saatiniz üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Yine telefonunuza gelen bildirimlerin saate düşmesini sağlayabiliyorsunuz.

Sağlık ve egzersiz kısmına geldiğimizde ise HAYLOU RS5’te Solar Pro’ya göre bir fark görüyoruz. RS5, 150'den fazla spor modunu destekliyor. Yani Solar Pro’da bulamadığınız spor modları var ise, HAYLOU RS5 bu konuda size yardımcı olacaktır.

Sağlık verilerinizi de kesintisiz olarak takip eden RS5, kan oksijen doygunluğunu, kalp atış hızını, uyku düzenini ve stres seviyesini sürekli ölçerek bilgi verebiliyor. Özellikle egzersiz sırsında, kalp ritmini ve oksijen yoğunluğunu anlık takip etmenin sağlıklı bir spor aktivitesi için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Bu anlamda HAYLOU RS5 spor seanslarınız için önemli bir eküri olacaktır diye düşünüyoruz. Bu arada tıpkı Solar Pro gibi RS5 de, IP68 toz ve su dayanıklılığı içeriyor.

Peki, RS5’in pil ömrü ne kadar? Bu saat 20 güne kadar bekleme süresi sunuyor ve günlük kullanım halinde şarjı 16 güne kadar dayanabiliyor ve bu süre zarfında ekranı sürekli açık, yani saat ekranını hep görebiliyorsunuz.

Sonuç

Evet, sonuç olarak baktığımızda HAYLOU’nun bu yeni 2 saat modeli de, gerçekten hem tasarımları hem zengin özellikleriyle fazlasıyla ilgi çekici seçenekler. Özellikle güçlü pilleri sayesinde uzun süre şarj olmadan dayanabilen saatler günlük kullanım ve ekstrem aktivitelerde rahatlıkla kullanılabilecek modeller. En önemli noktaları da fiyatları aslında. Zira geniş özelliklerine karşın oldukça uygun fiyatlılar. Her 2 saat de 1699 TL gibi çok uygun bir fiyatla satışta bulunuyor ve bu sayede şu sıralar uygun fiyatlı ve farklı bir akıllı saat arayanların beklentilerini karşılayacaklarını düşünüyoruz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HAYLOU Solar Pro & HAYLOU RS5
Ürün Markası Haylou
CHIP Online Notu
92
Ekran 1.43 inç AMOLED (466x466) (Solar Pro) / 2.01 inç AMOLED (401x502) (RS5)
Batarya  300 mAh
Pil Ömrü Yaklaşık 7 gün, 20 güne kadar bekleme süresi (Solar Pro) / Yaklaşık 9 gün, 20 güne kadar bekleme süresi (RS5)
Sensörler Kalp atış sensörü, Hareket sensörü, SpO2 sensörü, Basınç sensörü
Egzersiz Modları 105 farklı spor aktivitesi (Solar Pro) / 150 farklı spor aktivitesi (RS5)
Koruma IP68 toz ve su koruması
Boyutlar 55 x 49 x 12 mm (Solar Pro) / 50 x 38 x 10.5 mm (RS5)
Ağırlık 45 gr. (Solar Pro) / 51 gr. (RS5)