Avustralya'da 64 yaşındaki bir kadın, beyin ameliyatı için hastaneye yattığında doktorlar neyle karşılaşacaklarını bilmiyorlardı ve gerçekten şaşkına döndüler... Beyin cerrahı Dr. Hari Priya Bandi, forsepsler arasında kıvranan 8 santimetre uzunluğundaki 'ip benzeri' bir şeyi çıkartınca şoke oldu. Çünkü ameliyatta hastanın beyninin ön kısmından 8 santimetrelik canlı bir solucan çıkarıldı. Ameliyatı yapan cerrah Dr Hari Priya Bandi, "Kesinlikle beklediğimiz bir şey değildi. Herkes şok oldu" diyor.
AMAN TANRIM! BU NE... HAREKET EDİYOR
Dr Bandi, "Tanrım bundan daha anormal bir şey göremezsiniz diye düşündüm. Sonra gerçekten bir şeyler hissetmeye başladım ve cımbızımı alıp çıkardım; şunu düşündüm: 'Tanrım! Bu ne? Hareket ediyor! Herkes şok oldu. Ve bulduğumuz solucan beynin dışında oldukça güçlü bir şekilde hareket ediyordu" diyor.
DÜNYADA İLK ÖRNEK
Araştırmacılar, kanguru ve halı pitonlarında yaygın bir parazit olan Ophidascaris Robertsi adlı yuvarlak solucanın insanlarda ilk defa görüldüğünü anlatıyor. Vakanın insan beynindeki larva istilasının ve gelişiminin ilk örneği olduğuna inanılıyor.
Canberra Hastanesi bulaşıcı hastalıklar uzmanı Sanjaya Senanayake, CNN'e yaptığı açıklamada yaşananları çılgınca buluyor. Kadının beyninde bulunan canlı, 20 dakika uzaktaki bilimsel bir laboratuvara gönderilmiş. Senanayake, "Canlı, kıpırdayan solucanı göndermeyi başardık ve bakıp hemen tanımlayabildiler" diyor.
GENELLİKLE PİTONLARDA BULUNAN BİR PARAZİT
Avustralya Ulusal Üniversitesi ve Canberra Hastanesi'nden yapılan basın açıklamasına göre, moleküler testler bunun genellikle pitonlarda bulunan bir solucan olan 'Ophidascaris robertsi' olduğunu doğruladı. Senanayake, "Bildiğimiz kadarıyla bu aynı zamanda insan veya başka herhangi bir memeli türünün beynine ilişkin ilk vaka" diyor.