Kablo yerine bir de anten deyin. Bu arada kablo TV yayını dijital olmadı mı?
Kusura bakmayın dün bağlantımda sorun vardı, cevap yazamadım. Kablo yerine anten dediğimde kanal aramanın yarısında bilgisayar resetlendi. Yeniden açıldığında Genel Ayarlar->Tv->Tv sinyalini ayarla'ya girip ülke seçimi sayfasında ileri dediğimde Windows kartınızı bu bölgede desteklemiyor gibi garip bir uyarıyla kuruluma izin vermedi. Bilgisayarı yeniden başlatıp bir daha girdim bu sefer kurulum çalıştı. Anteni seçtim yine. Yine kanal bulamadı. Tekrar ara dedim. Bu sefer buldu ama Kablolu kanallarını değil, tv kartının kendi yazılımında "yayında" adıyla görünen kanalları buldu. Doğal olarak bazı kanalların sinyalinin kötü olması dışında görüntü kalitesi de kötüydü. Biraz pikselleşme vardı. Biraz izledikten sonra da "düşük bit hızı" iletisiyle yayını durduruyordu. Ben de memnun kalmadığım için Kablo ayarıyla yeniden sinyali kurmayı denedim ama olmadı. Ondan sonra anten ayarıyla da kuramadım. Büyük ihtimal tv kartıyla Media Center'ın uyumluluk sorunu var. Fakat aklıma takılan başka bir şey var ki, bir türlü çözemedim nedenini.
http://www.microsoft.com/windows ... rnet-tv-access.aspx
Burada yazılanları yaptım. Acaba yanlış bir şey mi yapıyorum diye Josh'ın how-to videosunu da izledim ama bir türlü tv menümde "internet tv" başlığı çıkmadı. Yazarken aklıma geldi acaba tv kartımın sürücülerini kaldırıp mı denesem bir de? İnternet TV için kart gerekmiyormuş.
Denedim, o da olmadı. Hala internet tv yok.
Media Center'ı tamamen kaldırıp yeniden kurmanın bir yolu var mı? TV kartını anakarttan çıkarıp tekrar kurmayı deneyeceğim.