Gülsek mi, ağlasak mı?

Almanya'da ADSL fiyatları yine düştü, bizde ise telefon zammı bu ay yürürlüğe giriyor.

Gülsek mi, ağlasak mı?

Deutsche Telekom, ADSL fiyatlarını tekrar düşürme kararı aldı. Bu kararın gerekçesi olarak da, rekabetçi firmaların özellikle yoğun internet kullanılan bölgelerdeki tarifeleri. Yeni tarifeyle sınırsız 6 Megabit ADSL bağlantısı aylık 40 Euro'yla ücretlendirilecek ve telefon ücreti de bu fiyata dahil olacak. Türk Telekom'da ise 1 Megabit sınırsız internet bağlantısı 75 Euro'ya denk geliyor.

Öte yandan Türk Telekom'un yeni telefon tarifeleri Mart ayından itibaren geçerli olacak. Şehir içi görüşmelere %25 zam gelirken, şehirlerarası ve milletlerarası görüşmeler ucuzlayacak. Tüketiciyi Koruma dernekleri, şimdiden Türk Telekom'u bir çok yeni tarifesinde insanların kafasını karıştırmakla suçluyor.

CHIP Online Yorumu: Almanya'daki indirimler, kuşkusuz ki ordaki gurbetçilerimizin de yüzünü güldürecek. Türkiye'de ise hızlı data altyapısı 1984 yılında, bir çok Avrupa ülkesinden çok daha önce devredeydi. Ülkemizde gelir durumunu düşündüğümüzde, Almanya'daki bir kişiye göre sınırsız megabit başına 11.3 katı ücret ödemek ve yanında da telefon ücreti için ayrı fatura oldukça acı bir gerçek olarak karşımızda. Tabi bu oranı verilen hizmetle kıyasladığımızda çok daha üzücü bir tablo ortaya çıkıyor, çünkü ülkemizde 1 mbit ADSL kullanıcılarının internet hızları, günün yoğun vakitlerinde 600 kbits/saniye'yi geçemiyor.

Okuyucu Yorumları