İnternetteki En İyi Sağlık Siteleri

Sağlıklı ve formda kalmak isteyenler için faydalı bilgiler ve tavsiyeler.

İnternet: 45

Sağlık konusu son derece önemlidir; ancak yoğun iş ve yaşam temposu nedeniyle genellikle göz ardı edilir. Sağlığına önem veren herkesi, internet üzerindeki siteleri ziyaret etmeye çağırıyoruz.

Sağlıklı yaşam, güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyen bir konudur. Yaşam koşullarının son derece zor olduğu günümüzde, sağlık konusuna gerekli önemi vermek de oldukça önemli. Neyse ki insanlar, artık sağlık konusunda çok da bilinçsiz değiller.

Bu bilinçlenme sürecinde en büyük rol, kuşkusuz televizyon ve gazetelere ait. Yazılan makaleler ve yayınlanan programlar, sağlıklı bir yaşamın ne demek olduğunu anlamamızı sağladı. Ancak tüm övgüyü bu iki yayın organı arasında paylaştırmak doğru olmaz. Internet de, sağlık konusunda üzerine düşeni yapmaya devam ediyor. Hastaneler, eczaneler, dernekler, bakanlıklar, genel sağlık siteleri ve tıbbi konulara eğilmiş grupların oluşturdukları web sitelerine göz atarsanız, ne demek istediğimizi hemen anlayacaksınız. İşte sağlığınızı düşünen faydalı bir kaç site...

Hekimim - T.C. Sağlık Bakanlığı

Hekimim - T.C. Sağlık Bakanlığı

www.hekimim.com

Hafife alınan sağlık konularının başında diş sağlığı gelmekledir. Ama bir kez olsun diş ağrısıyla uyanırsanız, dişlerinize eskisinden çok daha iyi bakmaya başlarsınız. İşte bu site, dişlerine özen gösterenler ya da göstermeye karar verenler için faydalı bilgilerle dolu.

www.saglik.gov.tr

T.C. Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitesi, her şeyden önce bakanlığın idari yapısı hakkındaki ayrıntılı bilgileri içeriyor. Halkımızı pek çok hastalık konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen bültenler ise, yeri geldiğinde oldukça işinize yarayabilir. Bu arada, sitede yayınlanan haberlere göz atmayı da ihmal etmeyin.

Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı - Kan Bankası

Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı - Kan Bankası

www.annevebebek.org

1993 yılında kurulmuş olan Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı, ülke çapındaki tüm anneleri bilinçlendirmeyi ve bilgilendirmeyi amaçlıyor. Ayrıca bu siteyi ziyaret ederek, vakfın faaliyetlerine ve vakıf hakkındaki haberlere kolayca ulaşmanız da mümkün.

www.kanbankasi.gen.tr

"Hiç acil kana ihtiyacınız oldu mu?" Sitede sorulan bu soru, konunun önemini ve ciddiyetini ortaya koymak için yeterli. Kan vermek isteyenleri ve kana ihtiyaç duyanları internet gibi büyük bir ağ üzerinde buluşturmayı hedefleyen site, yaklaşık 3 yıldır bu önemli konuda hizmet vermeyi sürdürüyor.

Panik Atak Dostları Derneği - EECP

Panik Atak Dostları Derneği - EECP

www.pandost.com

Türkiye'de çok sayıda panik atak hastası veya panik bozukluğa sahip potansiyel hasta bulunduğu düşünülürse, bu konunun önemini daha iyi anlayabiliriz. Pandost, panik atak hastalarını bir araya getiren ve birbirlerine yardımcı olmalarını sağlayan önemli bir site.

www.eecp.com.tr

"EECP", kalp sağlığı konusunda sorun yaşayanlar için tanıdık bir kısaltma olabilir. Yeni sayılabilecek bu teknikle ilgili merak edilen tüm detaylara, "eecp.com.tr" adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. Hastaların düşüncelerine göz atmayı da ihmal etmeyin.

Veremle Savaş - HAYAD

Veremle Savaş - HAYAD

www.verem.org.tr

Verem ya da diğer adıyla tüberküloz, insanlığı tehdit eden önemli hastalıklardan birisidir. Hastalıkla mücadele etmeyi amaçlayan Türkiye Verem Savaş Derneği'nin resmi web sitesine, işte bu adresten ulaşmanız mümkün.

www.hayad.org.tr

Sağlık konusundaki haklarınızı ve bu konudaki yasaları biliyor musunuz? Gerekli olduğu taktirde hakkınızı savunabilmek istiyorsanız, Hasta Yakınları Derneği'nin web sitesini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Her türlü bilgi, sayfalar arasında sizleri bekliyor.

Haber Sağlık - Tüp Bebek - Sağlık Bilgisi

Haber Sağlık - Tüp Bebek - Sağlık Bilgisi

www.habersaglik.com

Tıp dünyasında yaşanan gelişmeler hiç durmuyor. Yeni gelişmeleri takip etmek için günlük gazetelerden yardım alabilirsiniz. Ama tüm gazeteleri incelemeye vaktiniz yoksa, "habersaglik.com" sitesini ziyaret etmeyi deneyin.

www.tupbebek.net

Bebek sahibi olmak için başvurulan mucizevi yöntemlerden birisi de tüp bebek tekniğidir. İşte bu adres, insanları konu hakkında bilgilendirmek ve kulaktan dolma bilgilerle hareket etmelerini engellemek amacıyla yola çıkmış.

www.saglikbilgisi.com

İnternet üzerinde yayınlanan sağlık sitelerinin tamamını bu sayfalara sığdırmamız mümkün değil. Daha fazlası için "saglikrehberi.com" adresine göz atabilir ve burada listelenen 200'ü aşkın site arasında kendi seçiminizi yapabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları