İnternette TV Keyfi

Bugün bir değişiklik yapın ve haberleri internet üzerinden seyredin.

İnternet: 47

TV yayınlarını seyretmek için mutlaka bir televizyona sahip olmanız gerekmiyor. Çünkü internet, bu konuda da hizmet vermeye hazır. Bazı kanallar, şu an bile internet üzerinden yayın yapıyorlar...

Aslında bu konuda yaşanan karmaşa henüz sonuçlanmadı. Geniş bant adı verilen hızlı internet bağlantıları sayesinde televizyon yayınlarının hem görsel, hem de işitsel anlamda kullanıcıya iletilmesi mümkün. Ama bu iş, pratikte hiç de kolay değil. Ülkemizdeki internet kullanımına şöyle bir göz atarsak, büyük çoğunluğun hala 56K modemlerle bağlantı kurduklarını görebiliriz. Yani kullanıcıların büyük bir kısmı, henüz internet üzerinden TV izleyebilecek altyapıya sahip değiller. Ayrıca tüm televizyon kanallarının, bu tarz bir hizmeti sunacak seviyeye geldikleri de söylenemez.

Her türlü olumsuzluğa rağmen, televizyonsuz televizyon seyretmek kısa bir süre sonra hayal olmaktan çıkabilir. Bu gün gelinen nokta, gelecek İçin ümit verici. Şimdi gelin, internet üzerinde yayın yapan televizyon kanallarının bazılarını yakından tanıyalım.

NTVMSNBC - Kanal D

NTVMSNBC - Kanal D

www.ntvmsnbc.com

Türkiye'nin önde gelen haber kanallarından biri olan NTV'nin resmi web sitesi. Bu site sayesinde hem NTV'nin, hem de CNBC-E'nin yayın akışını takip edebilirsiniz. Ayrıca "Canlı İzle" bağlantısına tıklayarak yayınları internet üzerinden izleme şansına da sahipsiniz.

www.kanald.com.tr

Türkiye'de ulusal televizyon yayını yapan kanallardan biri de Kanal D. Bu adresi ziyaret ederek Kanal D'nin tüm programları ve yayın akışı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmanız mümkün. Ayrıca site, kanalın yayınlarını canlı olarak izlemenize de olanak tanıyor. Tabii hızlı bir bağlantıya sahip olmanız koşuluyla...

TRT - Disney Channel

TRT - Disney Channel

www.trt.net.tr

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun resmi web sitesi, belki de bu alanda hizmet veren en önemli kaynak. TRT; tin an s, spor ve hava durumu gibi konulardaki haberleri sitesinde yayınlıyor. Bu adresi ziyaret ederek TRT yayınlarını canlı olarak izleyebileceğinizi de belirtelim.

www.disney.go.com/DisneyChannel

Disney Channel, ilk bakışta sadece çocuklara özel bir kanal gibi görünebilir. Ancak ziyaretçi profili, sitenin daha çok yetişkinler tarafından ziyaret edildiğini gösteriyor. Bu site sayesinde kanal hakkında tüm bilgilere erişebilir, düzenlenen yarışmalara katılabilir ve Disney dünyasında kısa bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Eurosport - Number One

Eurosport - Number One

www.eurosport.com

Dünya çapındaki en önemli spor kanalı olan Eurosport, 24 saatlik yayınını sadece spora ayırmış durumda. Dünyanın her köşesinden, her türlü spor dalı hakkında bilgiler içeren sitede, Türkiye'deki spor gelişmelerine de yer veriliyor. Dilerseniz, TV yayınını canlı olarak izleme şansınız da var.

www.numberone.com.tr

Hem Türkçe hem de yabancı dildeki popüler parçalara yer veren Number One müzik kanalı, yayın hayatına internet üzerinde de devam ediyor. Kanalın tüm yayın akışını bulabileceğiniz sitede, sevilen VJ ve DJ'ler hakkındaki bilgilere de ulaşabilirsiniz.

ShowTVNet - Haber Türk

ShowTVNet - Haber Türk

www.showtvnet.com

ShowTV de, yayınlarını internet üzerinden izleyebildiğimiz ulusal kanallardan birisi. Tasarımıyla profesyonel bir haber sitesini andıran Showtvnet, müzik ve oyun gibi konularda da önemli bir kaynak olarak değerlendirilebilir.

www.haberturk.com

Bu site, internetin gücünü anlamayanlar ya da anlamak istemeyenler için gerçek bir ders niteliği taşıyor. Yayın hayatına basit bir haber sitesi olarak başlayan Haber Türk, gördüğü ilginin sonucunda çok izlenen bir haber kanalına dönüşmüş durumda.

Star Televizyonu - CNN

Star Televizyonu - CNN

www.startv.com.tr

Star Televizyonu'nun resmi web sitesi, canlı yayın yapan sitelerden bir diğeri. Kanalın tüm programlarını ve yayın akışını takip etmenizi sağlayan site, sevilen tartışma ve haber programlarına internet üzerinden soru göndermenize de izin veriyor.

www.cnn.com

Dünyanın en önemli haber kanalı olan CNN, internetin de önemli kanallarından birisi. Eğer uluslararası gelişmeler ve dünya haberleri ile ilgileniyorsanız, bu adresten tümünü takip edebilirsiniz. Site, özellikle TV'den CNN'e ulaşamayanlar için güzel bir alternatif.

Fashion TV - ODTÜ TV

Fashion TV - ODTÜ TV

www.ftv.com

Ülkemizde yoğun ilgi gören yabancı televizyon kanallarından birisi de Fashion TV'dir. Eğer bu kanala televizyonunuzdan ulaşamıyorsanız, şansınızı bir de interneti kullanarak deneyin. Her türlü moda haberini bu sitenin yardımıyla ulaşabilirsiniz.

odtutv.metu.edu.tr

İnternet üzerinden televizyon yayını yapmak, sadece televizyon kanallarının tekelinde değil. Bu adresi ziyaret ederek Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin kanalına (ODTÜ TV) ulaşmanız mümkün. Yayınları izlemek için, sisteminize küçük bir plug-in yüklemeniz yeterli.

ATV - HyperTV

ATV - HyperTV

www.atv.com.tr

Canlı yayın özelliği ve ayrıntılı bir yayın akışına sahip olan adreste, Atv kanalı hakkında aradığınız her türlü bilgiye ulaşmanız mümkün. Ayrıca yayınlanan tüm programların detayları ve oyuncu kadroları da, yine bu adreste sizleri bekliyor.

www.hypertv.web.tr

İnternet üzerinde yayın yapan televizyon kanallarının ayrıntılı bir listesine ulaşmak ister misiniz? Eğer cevabınız evetse, hiç vakit kaybetmeden bu adresi ziyaret etmenizi öneririz. Üstelik burada bulacağınız kanallar, sadece Türkiye ile sınırlı olmayacak.

Okuyucu Yorumları