İnternette Ekonomi ve Finans

Banka işlemleri ve borsa bilgileri, bu web siteleri ile çok kolay.

İnternet: 36

Piyasalar, analizler, borçlar, hisse senetleri, kobiler, yatırım fonları, seans raporları, uzman görüşleri... Ekonomi ve finans dünyasından haberdar olmak, sadece profesyonellerin tekelinde değil.

Ekonomi ve finans bilgileri, sadece gazetelerdeki ve televizyonlardaki haber bültenleri ile sınırlı değildir. Eğer bu konulara karşı özel bir ilgi duyuyorsanız, internet üzerindeki uzman sitelere göz atmanızda büyük yarar var. Çünkü bu sitelerde, aradığınız hemen her türlü ayrıntıyı bulmanız mümkün. Üstelik bu ayrıntılar, sadece uzman yatırımcılara hitap etmeleri amacıyla hazırlanmış değiller. Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşları yakından ilgilendiren vergi, sigorta, satın alma fırsatları ve resmi duyurular gibi birçok farklı konu, internette sizleri bekliyor. Hem de herkesin anlayabileceği şekilde...

Bu bölümde, mutlaka ziyaret etmeniz gereken önemli ekonomi ve finans sitelerini tanıtacağız. Küçük bir araştırmayla, bunlardan çok daha fazlasına ulaşabileceğinizi de unutmayın...

bigpara - CNNMoney

bigpara - CNNMoney

www.bigpara.com

Türkçe içerikli bir site olan "bigpara.com", hem piyasaları derinlemesine inceleniyor, hem de günlük gelişmeleri anında ziyaretçilerine duyuruyor. Bu siteyi ziyaret ederek İstanbul Menkul Kıymetler Borsa'sında işlem gören her hisse senedinin detaylı bir profilini izleme şansına sahipsiniz.

money.cnn.com

İlk sitemiz İngilizce içerikli. Ancak ekonomi sektörü için vazgeçilmez olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu adres, aslında dünyanın en büyük yayın kuruluşlarından birisi olan CNN'e ait. Hem uzmanların, hem de ekonomi ile ilgilenen amatörlerin hoşuna gidecek bilgilere bu adresten ulaşabilirsiniz.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası - Economist.com

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası - Economist.com

www.imkb.gov.tr

İşle Türkiye'de borsanın kalbinin attığı yer: İMKB. Borsa hakkında merak ettiğiniz ne varsa, hepsine bu adres yardımıyla erişebilirsiniz. Profesyonellere yönelik ayrıntılı bilgiler ve eğitim fırsatları da, sayfalar arasında sizleri bekliyor. Yabancı yatırımcıların ilgisi nedeniyle, sitenin İngilizce sürümü de hazırlanmış.

www.economist.com

Önemli bir okuyucu kitlesine sahip olan The Economist dergisinin resmi web sitesi. Belki dergiyi okuyarak yeterli bilgiye ulaştığınızı düşünebilirsiniz. Ama bu adres, dergide bulabileceğinizden çok daha fazlasını vaat ediyor. Özellikle yorumlar bölümünün son derece ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz.

hissenet - Borsanaliz

hissenet - Borsanaliz

www.hisse.net

Hisse senetleri konusunda uzmanlaşmış olan sitenin en ilgi çekici bölümü, "Borsa Okulu" başlığı altında ziyaretçilerini bekliyor. Bu bölümde borsa kurallarını, alım satım kılavuzlarını, yatırım yaparken dikkat edilecek hususları, sözlükleri, formülleri ve konuyla ilgili faydalı kitapları bulabilirsiniz.

www.borsanaliz.com

Günlük ve haftalık analizlerle desteklenen sitede, seans bilgilerinin yanı sıra İMKB'nin en çok işlem gören 30 ve 100 hisse senedinin detaylı incelemelerine de yer verilmiş. Bu adresi ziyaret ederek, yabancı borsaları takip etmeniz bile mümkün.

İstanbul Altın Borsası - Borsa Gündem

İstanbul Altın Borsası - Borsa Gündem

www.iab.gov.tr

Eğer yatırımlarınızda altını tercih ediyorsanız, bu site tam size göre. İstanbul Altın Borsası'nın web sitesi, piyasa bilgilerini ve yıllara göre kategorize edilmiş borsa verilerini bulabileceğiniz en önemli kaynakların başında geliyor.

www.borsagundem.com

Sitede borsa ve piyasalar hakkındaki teknik bilgilerin yanı sıra, Türkiye ekonomisini yakından ilgilendiren son dakika haberlerine de yer veriliyor. Sitenin ilgi çeken bir diğer özelliği ise, kullanıcılarına "Canlı Hisse İzleme" şansını sunması.

BorsaDirekt - benimparam

BorsaDirekt - benimparam

www.borsadirekt.com

Borsaya detaylı bir bakışın yapıldığı web sitesinde, dünya borsalarının kapanış fiyatlarını ve serbest piyasadaki döviz kurlarını bulabilirsiniz. Ayrıca kur çevrimleri yapılabilen hesap makinesi ile, hesaplarınızı kolayca yapmanız da mümkün.

www.benimparam.com

Bu web sitesinde borsanın gidişatını yakından takip edebilir ve portföy önerilerinden yararlanabilirsiniz. Özel olarak hazırlanmış ve ekonomi sektörüne hizmet veren faydalı yazılımlar ise, paranıza daha kolay yön vermenizi sağlayabilirler.

Ankara Ticaret Borsası - Hazine Müsteşarlığı

Ankara Ticaret Borsası - Hazine Müsteşarlığı

www.atb.gov.tr

77 yıllık dev bir kuruluş olan Ankara Ticaret Borsası'nın resmi web sitesinde birbirinden ilginç ve bir o kadar da önemli duyurulara yer veriliyor. İşlem hacimleri ve fiyat bültenleri ise, bu konularla ilgilenenleri bir hayli memnun edecektir.

www.hazine.gov.tr

Hazine Müsteşarlığı'nın resmi web sitesi, bu konularla ilgilenen herkesin ilk adresi olmalı. Ekonomik programı, kamusal finansmanı, yatırım teşviklerini ve uluslararası ilişkileri birinci elden takip edebileceğiniz sitede, ayrıntılı istatistik bilgilerine de yer verilmiş.

Okuyucu Yorumları