İnternetin Sportmen Siteleri

Spor dendiğinde sadece futbol anlaşılmamalı. Tüm branşlar internet üzerinde varlıklarını sürdürüyor.

İnternet: 43

İnternet üzerinde, spor konusunda uzmanlaşmış çok sayıda web sitesi bulmanız mümkün. Üstelik bu sitelerin bazıları resmi olabilirken, bazıları ise amatör sporseverler tarafından hazırlanıyor.

Televizyonlardaki spor programlarına göz alacak olursanız, futbol dışındaki branşlara neredeyse hiç yer verilmediğini görebilirsiniz. Futbol gerçekten de tüm dünya çapında en popüler spor ve çok fazla meraklısı var. Üstelik maç günlerinde stadyumları dolduran on binlerce kişiyi de hesaba katarsanız, televizyonlardaki bu üstünlüğün nedenini anlayabilirsiniz.

Fakat ülkemizde diğer spor dalları da, özellikle uluslararası başarılarımız sayesinde giderek daha fazla dikkat çekmeye başladılar. Henüz televizyonlarda yeteri kadar yer bulamayan bu branşlar, internet üzerinde ağırlıklarını hissettiriyorlar. Birçok amatör ve resmi site, diğer branşların da en az futbol kadar ilgi çekebileceklerini ispatlamaya çalışıyorlar. Aşağıdaki sitelere göz atın ve kararınızı kendiniz verin.

Cevdetchess - Türkiye Binicilik Federasyonu

Cevdetchess - Türkiye Binicilik Federasyonu

www.cevdetchess.com

Satranç, özellikle gençlerin zihinsel gelişiminde çok önemli rol oynayan farklı bir spor dalı. Türkçe ve İngilizce içeriğe sahip olan siteyi ziyaret ederek, satranç konusunda yaşanan her türlü gelişmeden haberdar olabilirsiniz. Sitenin, içeriğiyle olduğu kadar tasarımıyla da hoşunuza gideceğinden eminiz.

www.binicilik.org.tr

Binicilik, ülkemizde çok eski zamanlardan beri varlığını sürdüren ve geniş bir meraklı kitlesine sahip olan spor dallarının başında geliyor. Heyecanlı yarışlar, düzenlenen özel turnuvalar ve ilginç gösteriler hakkındaki pek çok bilgiye, Binicilik Federasyonu'nun resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hentbol.net - Türkiye Tenis Federasyonu

Hentbol.net - Türkiye Tenis Federasyonu

www.hentbol.net

Hentbol'e gönül vermiş bir grup amatör sporcunun tamamen kendi imkanlarıyla hazırladığı "hentbol.net", alanında en önemli sitelerden birisi olmayı başarıyor. Hentbol'ü seven veya öğrenmek isteyen hemen herkesin bir şeyler bulabileceği site, içerdiği güncel haberlerle de ilginizi çekebilir.

www.ttf.org.tr

Düzenlenen uluslararası tenis turnuvaları, ülkemizde de büyük ilgi görüyor. Bu durumda, giderek artan seyirci sayısına da şaşırmamak lazım. Tenis hakkında merak edilen tüm detayları, Tenis Federasyonu'nun resmi sitesinde bulabilirsiniz.

Türkiye Voleybol Federasyonu - Formula 1

Türkiye Voleybol Federasyonu - Formula 1

www.voleybol.org.tr

Bayan milli voleybol takımının dünya çapındaki başarılarının ardından, bu spor ile ilgilenenlerin sayısında da önemli bir artış oldu. Siz de voleybol ile ilgileniyorsanız, Voleybol
Federasyonu'nun resmi sitesini ziyaret etmenizi öneririz.

www.formula1.com

Televizyon yayınlarının başlamasıyla birlikte geniş bir izleyici kitlesine ulaşan en önemli motor sporları organizasyonu; yani Formula 1 hakkında herşey... Heyecan fırtınasını sanal ortamda yaşamak isteyenler, bu adresi mutlaka ziyaret etmeli.

Artistik Buz Pateni - NBA.com

Artistik Buz Pateni - NBA.com

www.buzpateni.com

Televizyonlarda kendine çok fazla yer bulamayan spor dallarından birisi de artistik buz pateni. Ancak bu durum, internet için geçerli değil. İşte Türkçe içerik sunan ve artistik buz pateni hakkında pek çok bilgiyi içeren ilginç bir web sitesi.

www.nba.com

Basketbol denince akla gelen ilk isim, her zaman için NBA olacaktır. Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'un başarılarını dakika dakika takip etmek istiyorsanız, Amerikan Basketbol Ligi'nin resmi sitesini mutlaka ziyaret edin.

Türkiye Jokey Kulübü - SporBilim

Türkiye Jokey Kulübü - SporBilim

www.tjk.org

At yarışları, neredeyse tüm dünyada pek çok yarış severi hipodromlara çeken önemli bir spor dalı. Konumuz at yarışları olunca, Türkiye Jokey Kulübü'nün resmi web sitesinden bahsetmemek de olmaz. Aradığınız her türlü detayı bu adreste bulabilirsiniz.

www.sporbilim.com

Spor konusunun ülkemizde çok sevildiği tartışılmaz bir gerçek. Ancak konu bilimsel yaklaşım olduğunda, bir hayli geride kaldığımızı görüyoruz. Eğer spora bilimsel ve toplumsal bir bakış açısından yaklaşmak istiyorsanız, bu siteyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Okuyucu Yorumları