Çocuklar İçin İnternet

İnterneti çocuklar da sever… İşte bu büyük bilgi ağını onlara sevdiren siteler.

İnternet: 66

İnternette farklı yaş gruplarına hitap eden sayısız site bulmanız mümkün. Büyükler için haber siteleri, bilgi kaynakları, araştırma sonuçları, iş fırsatları... Küçükler içinse masallar, öyküler, oyunlar ve resimlerle dolu siteler...

İnternetteki en sevimli ve cıvıl cıvıl siteler hep çocuklara yönelik olanlardır. Bilgi çağında çocukların bilgisayar ile tanışma yaşı giderek düşüyor. Bu sayede o minicik elleri, çoğu zaman daha kalem tutmadan klavye ile tanışıyor. Böylece hem bilgisayar karşısında hoşça vakit geçiriyorlar, hem de bilgisayar ve teknolojiyi küçük yaşta tanımaya başlıyorlar.

Teknolojinin sürekli olarak geliştiğini düşünecek olursak, bu durumun artık bir zorunluluk haline geldiğini de anlayabiliriz. Çünkü bugünün küçükleri büyüdüklerinde, iş yaşamların da bilgisayar kullanıyor olacaklar. Kısacası çocuklar bilgisayar ve interneti ne kadar çabuk öğrenirlerse, gelecekteki başarıları da aynı oranda yükselecektir.

Bu bölümde tamamen çocuklara ayrılan özel sitelere göz atacağız. İşte karşınızda internetin en renkli siteleri...

Atlı Karıncam - Afacan Çocuk

Atlı Karıncam - Afacan Çocuk

www.atlikarincam.com

"Bu siteye büyükler giremez!". Bu ilke doğrultusunda hazırlanmış olan sitenin tasarımı, daha çok bir lunaparkı andırıyor. Ziyaret etmek istediğiniz bölüme ulaşmak için sayfanın ortasındaki resimden yardım almalısınız. Çünkü bu sevimli resim, sitede yer alan tüm bölümler için bağlantılar içeriyor.

www.afacancocuk.com

İşte tam çocuklara göre bir site. "afacancocuk.com" adresinde oyunlar, bulmacalar ve resimlerin yanı sıra eğitim bölümlerine de yer verilmiş. İlkokul ve okul öncesi bölümlerindeki faydalı bilgiler hem çocukların hem de ailelerinin ilgisini çekeceğe benziyor. Ayrıca siteye üye olan çocuklar, yeni arkadaşlıklar da kurabilirler.

Bilim Çocuk - Altın Çocuk

Bilim Çocuk - Altın Çocuk

www.biltek.tubitak.gov.tr/cocuk

Tamamen bilim konuları üzerinde yoğunlaşan Bilim ve Teknik Dergisi'ne göz attıysanız, dergi içerisinde "Bilim Çocuk" isimli küçük bir bölüm bulunduğunu mutlaka fark etmişsinizdir. Çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla hazırlanan bu bölüm, internet üzerinde de yayınlanıyor.

www.altincocuk.com

Altın Çocuk Dergisi'nin resmi web sitesi, tamamen çocuklara yönelik bir içeriğe sahip. Müzik, oyunlar ve boyama bölümleri hemen dikkat çekiyorlar. Sitede tüm bunlara ek olarak çocukların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri "Serbest Kürsü" adlı bir bölüme de yer verilmiş. Ödüllü test bölümü ise oldukça etkileyici.

Çocukça - Harry Potter

Çocukça - Harry Potter

www.cocukca.com

Çocukça bir site arıyorsanız bu adres tam size göre. Miniklerin hoşuna gidecek pek çok ilginç ve eğlenceli bölüme sahip olan site, en önemli konu olan eğitimi de unutmamış. Bilim köşesine göz atmayı da kesinlikle ihmal etmemenizi öneririz.

www.harrypotter.gen.tr

Son zamanlarda tüm çocukların sevgilisi haline gelen Harry Potter da, kısa sürede internet üzerinde kendine yer edinmeyi başardı. İşte Harry Potter hayranlarının merak ettikleri hemen her türlü bilgiyi bulabilecekleri kapsamlı bir site.

Pokemon - Dikkatli Çocuk

Pokemon - Dikkatli Çocuk

www.pokemon.gen.tr

Pokemonlar televizyonlarda yayınlanmaya başladığından beri çocukların en sevdiği çizgi kahramanlar haline geldiler. Bu durumda Pokemon severlerin internet üzerinde bir araya gelmelerine de şaşırmamak lazım. İşte güzel bir örnek...

www.dikkatlicocuk.com.tr

Kazalara karşı bilinçlendirme kampanyası kapsamında hazırlanmış olan "dikkatlicocuk.com.tr" sitesinde güvenlik ve kazalar konusunda bilgiler yer alıyor. Site, alınması gereken her türlü tedbiri eğlenceli bir şekilde aktarıyor.

Anne Çocuk - Netbul Çocuk

Anne Çocuk - Netbul Çocuk

www.annecocuk.com

İnternet üzerinde çocuklar için hazırlanmış sitelerin yanı sıra, çocuklarına önem veren aileler için hazırlanmış siteler bulmanız da mümkün, "annecocuk.com" da bu sitelerden birisi. Sayfalar arasında son derece yararlı bilgilere yer verilmiş.

web.netbul.com/cocuk

"netbul.com" internet portalı da çocukları unutmamış... Portalın çocuklara ayrılmış kısmında müzik kutusu, resim yapalım ve kahramanlar geçidi gibi eğlenceli bölümlere yer veriliyor. Ayrıca sitede sanal günlük servisi de bulunuyor.

Fun School - Renkli Matematik

Fun School - Renkli Matematik

www.funschool.com

Anaokulu öğrencilerine ve ilköğretim seviyesindeki çocuklara yönelik yüzlerce oyuna bu adresi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. Ana sayfada en çok oynana 10 oyunun küçük bir listesi bulunuyor. Ancak site içeriğin tamamen İngilizce olduğunu da belirtmeliyiz.

www.matokulu.com

Bazı çocuklar oyun oynamak yerine sürekli öğrenmeyi tercih ederler. İşte bilimi, eğitimi ve öğrenmeyi seven çocuklar için hazırlanmış önemli bir site. Ağırlıklı olarak öğrenime yer veren site, ödüllü yarışmaları ile ziyaretçileri arasında tatlı bir rekabet yaşatıyor.

Okuyucu Yorumları